DETALII DESPRE PROGRAM – Deputat Călin Bota: Interesul foarte mare al administrațiilor locale pentru Programul Anghel Saligny demonstrează utilitatea sa

0
200
Călin Bota

PRECIZĂRI. Programul Național de Investiții Anghel Saligny, inițiat de Guvernul PNL,  se bucură de interes și de încredere din partea administrațiilor locale. Doar 81 de unități administrativ-teritoriale, din totalul celor existente la nivel național, nu au cerut finanțare prin acest program pentru proiecte de apă, canalizare și infrastructură rutieră.

 

Conform datelor oficiale, au fost depuse 7.545 proiecte de apă și canalizare și infrastructură rutieră locală, iar în curând vor putea fi depuse cereri de finanțare și pentru rețele de gaz.

 

Deputatul PNL Călin Bota, susținător al Programului Anghel Saligny, a declarat că: „Există un interes mare al administrațiilor locale pentru Programul Anghel Saligny și acest fapt demonstrează necesitatea și utilitatea acestui program. De asemenea, constatăm că există o nevoie masivă de finanțare pentru proiecte de apă, canal și infrastructură rutieră ce nu pot fi finanțate din fonduri europene, pentru că nu se încadrează în programele europene.

 

Faptul că toți primarii USR au depus cereri de finanțare pentru proiectele din localitățile lor arată că acuzațiile aduse acestui program de către liderii de la centru ai USR nu au legătură cu realitatea și că acest program este util pentru toate comunitățile locale. Prin Programul Anghel Saligny vom reuși să reducem din decalajele de dezvoltare care există între noi și celelalte țări europene cu un nivel de trai ridicat.”

 

Prin Programul Anghel Saligny, fiecare UAT are prealocată finanțare minimă pentru cel puțin un proiect eligibil: comunele au alocate 4 milioane lei, orașele – 7 milioane lei, municipiile, altele decât reședințele de județ – 10 milioane lei, municipiile reședință de județ – 43 milioane lei, sectoarele municipiului București – 35 milioane lei, Consiliile Județene – 140 milioane lei, iar fiecare asociație de dezvoltare intercomunitară, precum și parteneriatele în vederea înființării asociațiilor de dezvoltare intercomunitară vor avea prealocată finanțare pentru cel puțin un proiect eligibil, a cărui valoare maximală reprezintă suma valorilor ce ar reveni fiecărui membru al asociației sau parteneriatului, la care se adaugă un procent de 10%

 

Pentru creșterea transparenței și facilitarea derulării programului, Ministerul Dezvoltării pune la dispoziție o platformă digitală – investitii.mdlpa.ro -, unde vor putea fi urmărite toate proiectele finanțate prin acest program guvernamental.

 

Biroul de presă – Deputat PNL Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here