CE MECI! – După ce a revenit extraordinar pe final de meci, Minaur Baia Mare a fost egalată în ultimele secunde la Focșani

0
340

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Miercuri, 10 aprilie 2024, în Sala Sporturilor “Alin Moldoveanu” din Focșani, în meci contând pentru etapa a 22-a a Ligii I la handbal masculin, CSM Focșani a încheiat la egalitate, 26-26 (12-12), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Gabriel Badu & Ioan Barbu, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Focșani) și 3 (Baia Mare).

 

Minaur a pornit din postura de favorită, nu doar datorită locului din clasament și a avantajului moral (a câștigat ultimele 4 întâlniri directe), ci și al diferenței dintre valorile actualelor loturi (chiar așa, decimat și redus numeric cu este al vicecampioanei). În tur, băimărenii s-au impus cu un categoric 40-26.

 

Cu o locomotivă cu aburi seamănă Minaur în acest sezon, obosită de luptele pe trei paliere (campionat, cupă internă și cupă europeană), dar bine făcută, solidă, rezistentă și puternică, care dă rar rateuri spre deosebire de cele mai noi, electrice. Acum oprită în “depoul” din micul municipiu de reședință al Vrancei, fortificat avanpost domnesc în secolul XV, Minaur și-a respectat statutul, jucătorii au mai tras o dată de ei și au încheiat victorioși o nouă confruntare din campionat, împotriva unei echipe cu care va juca din nou, peste doar 6 zile, în Cupa României (de acea dată, la Baia Mare).

 

Ce început de meci are Focșaniul! 10 minute în care eficiența lui Minaur a fost la pământ și gazdele se desprind la 4 goluri (5-1) prin reușitele pivotului sârb Stefan Trkulja și a celor trei interi stânga – rusul Roman Makrischin (2), turcul Yașar Simsar Yakup și tânărul Tiberius Toboșaru. Jumătatea reprizei s-a încheiat cu scorul 7-4, dar în min. 24, după golul din 7 metri a lui Kotrc, Minaur s-a apropiat la un gol (10-9). Băimărenii sunt mai atenți pe final de repriză și închid poarta în ultimele 2 minute, reușind să egaleze prin Vujovic și Botea: 12-12.

 

Repriza a doua începe sub semnul echilibrului, dar după 12 minute gazdele refac avantajul de 3 goluri: 18-15. Minaur mizează doar pe 10 jucători de câmp (cât să mai reziste și ei?). În min. 51, gazdele se desprind la 4 goluri (22-18) și situația devine complicată. Totuși, nu se știe de unde, băimărenii mai găsesc resurse și revin fantastic. Botea, Cumpănici, Nagy, Kozakevych și Vujovic marchează pentru o egalare în care nu mai credeau decât ei: 23-23. Ultimul minut, este tot egalitate: 25-25. Însă Botea marchează de pe linia de 9 metri și Minaur este în avantaj: 25-26. Mai sunt 32 de secunde.

 

Focșaniul nu se regăsește, antrenorul sârb Dalibor Cutura cere time-out. Se face o combinație pe extrema stângă, arbitrii fluieră 7 metri la faultul lui Kozakevych. Mai erau 4 secunde. Execută coordonatorul sârb Sașa Marijanac. E primul 7 metri pe care-l execută (până atunci, executantul a fost Toboșaru). Marijanac n-a marcat în acest meci. Dar o face acum și meciul se încheie la egalitate: 26-26.

 

Sigur, frustrare în tabăra băimăreană, dar gazdele au condus cea mai mare parte meciului. Poate e un rezultat pozitiv în condițiile date, Minaur a jucat aproape o jumătate de repriză în inferioritate numerică (au fost 7 eliminări temporare, cam multe). Băimărenii au tras mai mult pe spațiul porții (36-34), dar ce partidă a făcut și Emilian Marocico, portarul gazdelor (procentaj 31%).

 

Pentru Minaur au marcat: Botea (7 goluri), Kotrc (6 goluri), Kozakevych (5 goluri), Vujovic (4 goluri), Cumpănici (3 goluri), Nagy (1 gol). De la gazde s-au remarcat portarul Marocico (9 intervenții salvatoare), Yakup (8 goluri), Golea și Toboșaru (câte 4 goluri).

 

În urma acestui egal (1 punct), Minaur rămâne pe locul 3 în clasamentul Ligii I, iar în etapa următoare, joacă la Baia Mare, în 14 aprilie, cu CSM Bacău (loc 8). Iar apoi, meciul din sferturile Cupei României, tot la Baia Mare și tot cu CSM Focșani. De data asta nu se mai poate încheia la egalitate. La Focșani au fost tribunele arhipline. Poate și la Baia Mare… Și după aceea, în 21 aprilie, bătălia de pe al treilea front, cel din nord, cu Valur, la Reykjavik (Islanda) din semifinala European Cup – meciul este programat la o oră atipică pentru handbalul românesc: 22.30 (ora României).

 

* Foto: @CSM Focșani

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here