FAPT – Dan Bindiu, director al Aramis Invest, a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și ucidere din culpă și a fost eliberat din arestul Poliției, fiind plasat în arest la domiciliu

0
3828

ACCIDENTUL MORTAL DE LA BUDEȘTI. Dan Bindiu (39 de ani), director de Dezvoltare la cea mai mare firmă din Maramureș, Aramis Invest, a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și ucidere din culpă și a fost eliberat din arest, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

 

Urmează sentința, așa cum a fost aceasta negociată de avocații lui Bindiu (care este ginerele asociatului principal al Aramis, Vladimir Iacob) cu procurorul de caz (Bindiu a angajat în această speță cea mai bună societate de avocați de drept penal din Cluj-Napoca, Sergiu Bogdan & Asociaţii, coordonată de prof. dr. Sergiu Bogdan, unul dintre cei mai experimentați penaliști- predă la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai și profesează ca avocat de 27 de ani).

 

După semnarea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, Bindiu a fost eliberat din arestul Poliției, prin decizia instanței (Judecătoria Sighetu Marmației) de marți, 9 aprilie 2024, fiind plasat sub o măsură mai blândă, de arest la domiciliu.

 

Bindiu a cauzat accidentul mortal din dimineața de 8 ianuarie 2024, când, conducând autoturismul personal marca Porsche, a intrat cu viteză, în plin, într-un stâlp de înaltă tensiune din zona Budești. El conducea sub influența băuturilor alcoolice (avea o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul respirat). În urma accidentului, o tânără în vârstă de 21 de ani (Alexandra Paula Pop), care se afla pasager în mașină, a decedat pe loc.

 

După ce a ieșit din spital, în 12 februarie 2024, Bindiu a fost reținut în arestul Poliției, fiind prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă, însă în 13 februarie, Judecătoria Sighetu Marmației a respins cererea procurorului, dispunând arest la domiciliu. Parchetul a contestat soluția Judecătoriei Sighetu Marmației și la 22 februarie 2024, Bindiu a fost plasat în arestul Poliției (la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din Baia Mare al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş) în urma unei decizii a Tribunalului Maramureș.

 

După circa o lună și jumătate în arestul Poliției, Bindiu a semnat acordul de recunoaștere a vinovăției și a fost eliberat, fiind plasat în arest la domiciliu în așteptarea sentinței.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here