FOTBAL – Minaur, șansă de calificare în optimile Cupei României: Poli Iași vine cu echipa de rezerve, cu media de vârstă 20 de ani, intrarea este liberă

0
721

CUPA ROMÂNIEI. Marți, 21 septembrie 2021, de la ora 16, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în 16-imile Cupei României (etapă disputată într-o singură manșă, eliminatorie), Minaur Baia Mare (locul 1 în Seria 10-a Liga a III-a) întâlnește Poli Iași (Liga a II-a – denumirea exactă a echipei Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași).

 

Oaspeții au precizat, prin antrenorul principal Costel Enache, că vor merge la Baia Mare cu o echipă formată din rezerve (jucători mai puțin folosiți în campionat), din cauza deplasării lungi din urmă cu trei zile în campionat (18 ore, cu autocarul la Constanța), de deplasarea la Baia Mare (9 ore, cu autocarul) și de importanța meciului următor din campionat, programat tot în deplasare, cu Dunărea Călărași, meci pentru care au și fost menajați titularii.

 

Enache (care nici nu face deplasarea, lotul ieșean fiind însoțit de antrenorii secunzi, rolul de principal fiind luat de secundul Adrian Senin) a precizat că în pofida acestei decizii, Poli Iași are ca obiectiv calificarea, pentru a juca în optimi, la Iași, cu o echipă de Liga 1 (“să facem o comparație între noi și cei din Liga 1, să vedem cam pe unde ne aflăm”).

 

Organizatorii au anunțat intrarea liberă (meciul este și televizat live, de Digi Sport 1, Telekom 1 și Look Sport), însă din cauza ultimei raportări a incidenței de la Baia Mare, pe stadion se poate intra doar până la capacitatea de maximum 30%. Clubul băimărean a raportat că stadionul are o capacitate de 8.000 de locuri pe scaune, ceea ce înseamnă că la meci vor putea fi prezenți 2.400 de spectatori, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

 

Conform legilor în vigoare, participarea este permisă doar pentru persoanele care îndeplinesc una din cele trei condiții: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

 

Minaur Baia Mare a ajuns în 16-imile Cupei României după ce a trecut de: echipa de Liga a III-a CSM Satu Mare (2-0), echipa desființată Fotbal Comuna Recea (3-0 la masa verde – neprezentare) și echipa de Liga a II-a Unirea Dej (1-0) – meciurile cu Satu Mare și Dej au avut loc în deplasare. Poli Iași (Liga II-a) a ajuns în 16-imi după ce a trecut de echipa de Liga a III-a Hușana Huși, în deplasare, cu 1-0. În campionat, după primele 7 etape din Liga a II-a, Poli Iași ocupă locul 11 (din 20 de echipe), cu 3 victorii și 4 înfrângeri, iar Minaur Baia Mare este pe locul 1 în Seria a 10-a a Ligii a III-a (din 10 echipe), după 4 etape având 4 victorii.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here