CÂNDEA SHOW – După ce a debutat cu gol la naționala României, Andreea Cândea (Fotbal Feminin Baia Mare), a marcat 7 goluri la Timişoara

0
196
Andreea Cândea

FOTBAL FEMININ U15. Sâmbătă, 14 octombrie 2023, pe Stadionul Textila din Timișoara, în meci contând pentru etapa a 3-a a Seriei 1 din Campionatul Național de Junioare U15, ACS Roma Florin Pădurean a pierdut catgoric, cu 2-8 (2-6), partida cu Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul dintre cele două echipe de junioare ale cluburilor de Liga a II-a a fost primul disputat de echipa băimăreană în deplasare în actuala ediție a campionatului, fiind decis în principal de evoluția impresionantă a jucătoarei Andreea Cândea (14 ani), marcatoarea a 7 din cele 8 goluri înscrise de echipa oaspete.

 

Conducerea clubului băimărean a precizat, pentru 2mnews, că începând de anul viitor Cândea, care luna trecută a debutat cu gol la naționala U15 a României (în meciul cu Macedonia) și care este golghetera echipei de junioare din Baia Mare, va putea face pasul spre echipa mare, care activează în Liga a II-a, regulamentul impunând pentru asta o vârstă minimă de 15 ani.

 

Performanța de la Timișoara a lui Cândea nu este una accidentală, ea fiind golghetera detașată a seriei, marcând 14 goluri în primele 3 meciuri (a mai înscris 5 goluri în etapa precedentă, cu United Bihor, și 2 goluri în prima etapă). Cândea a fost formată la Centrul de copii și juniori Minaur Baia Mare de antrenorul Norbert Raymond Kemenes, fiind transferată la Fotbal Feminin în toamna acestuia an.

 

* Roma Florin Pădurean- Fotbal Feminin Baia Mare: 2-8 (2-6) – pentru băimărence au marcat Andreea Cândea (7 goluri), Romina Roșca (1 gol).

 

Echipa de junioare a Fotbal Feminin Baia Mare este pe locul 1 după 3 etape cu maxim de puncte (3 victorii) și un golaveraj de 18-7 (a mai învins CSM Unirea Alba Iulia cu 4-0 și Athletic CS United Bihor cu 6-5, ambele meciuri disputate pe teren propriu – echipa de junioare NU joacă pe terenul Stadionului Viorel Mateianu, ci pe Topitorul din Ferneziu).

 

Fotbal Feminin Baia Mare U15 a încheiat turul sezonului regular pe locul 1 (sunt 4 echipe în fiecare din cele 6 serii) și va juca meciul următor în 21 octombrie, în deplasare, cu Unirea Alba Iulia.

 

* Foto: @Fotbal Feminin Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here