TOTUȘI, AU LUAT UN SET – CSM Sighetu Marmației a pierdut și al doilea meci din actuala ediție a Ligii a II-a

0
148

VOLEI FEMININ – LIGA A II-A. Sâmbătă, 14 octombrie 2023, în Sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, în meci contând pentru etapa a 2-a a Seriei Vest din Liga a II-a (Divizia A2) la volei feminin, CSM Sighetu Marmației a pierdut, cu 1-3 (21-25, 25-20, 16-25, 13-25), partida cu CSU Medicina CNUE Târgu Mureș. Meciul, arbitrat de Elena Emilia Mariș (principal) și Nicolae Ion Tița (secundar), a opus două echipe care au pierdut în minim de seturi în prima etapă (sighetencele în deplasare, la CSU Politehnica Timișoara, iar târgumureșencele, pe teren propriu, cu CSU Oradea).

 

Oaspetele, care sunt echipa a II-a a medicinistelor din Târgu Mureș (prima echipă activează în Liga I), au venit la Sighetu Marmației cu doar 9 jucătoare (cu un singur libero) din cele 14 câte le permite regulamentul să înscrie pe foaia de joc, dar în pofida acestui inconvenient au reușit să se impună în 97 de minute, cedând un singur set în fața tinerelor sighetence, care au rămas cu satisfacția că și-au adjudecat un set (al doilea, cu 25-20, care a durat 24 de minute, fiind cel mai disputat set al partidei).

 

În urma înfrîngerii, CSM Sighetu Marmației se clasează pe locul 5 (din 6 echipe), cu 0 puncte. În etapa următoare, programată în 21 octombrie 2023, sighetencele joacă în deplasare la CSU Oradea.

 

Pentru cei mai puțin familiarizați cu sistemul de disputare al voleiului feminin din Liga a II-a, câteva precizări:

 

  • Liga a II-a e împărțită în două serii cu câte 6 echipe fiecare (Seria Vest: CSU Politehnica Timișoara, CSU Oradea, CS U NTT Data Cluj, CSU Medicina CNUE Târgu Mureș II, CSM Sighetu Marmației și CSM Caransebeș);
  • Conform regulamentului, echipele joacă în sistem tur-retur (10 etape/meciuri fiecare echipă). Turul regular este programat în perioada 7 octombrie – 9 decembrie 2023. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în turneul final al Seriei, care va mai reuni două echipe rezultate după disputarea play-off-ului. Play-off-ul se dispută după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, între ocupantele locurilor 3-6 din fiecare grupă (meciurile au loc în perioada 10-24 februarie 2024). Împerecherea (pe locuri) este următoarea: 3-6 și 4-5 (eventualul meci decisiv, dacă este necesar, are loc pe terenul echipei mai bine clasate). În urma play-off-ului, cele două câștigătoare/calificate intră în turneul final al seriei (împreună cu primele două clasate după sezonul regular), care este programat în perioada 22-24 martie. Primele două clasate din fiecare turneu final se califică la Turneul de Promovare (în total 4 echipe, câte 2 din fiecare serie), programat în perioada 19-21 aprilie. Primele două clasate în acest turneu promovează în sezonul viitor în Divizia A1 (Liga I) dacă au drept de promovare – dintre echipele înscrise în Liga a II-a nu au drept de promovare (pentru că sunt formațiile secunde ale unor prim-divizionare) Corona Brașov și CSM București (din Seria Est) și CSU Medicina Târgu Mureș (din Seria Vest).
  • În afara aspirantelor la promovarea în Liga I (Divizia A1), competiția din liga a II-a este similară cu Olimpiada: important e să participi (nu retrogradează nimeni).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here