AU PIERDUT – Minaur pierde în comuna Sânmartin, după aproape o jumătate de an de invincibilitate: meci cu un penalty ratat și o eliminare decisă în 3 minute

0
382

PLAY OFF – LIGA A III-A. Vineri, 22 aprilie 2022, pe Stadionul Lotus din Sânmartin (fostul Comunal, rebotezat după schimbarea denumirii echipei), în meci contând pentru etapa a 4-a a play-off-ului Seriei a 10-a din Liga a III-a, CS Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin) a câștigat, cu 2-1 (2-1), partida cu liderul Minaur Baia Mare.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Jucan, Oiţă, Lazăr, Potcoavă, Gneba, Donca, Chinde, Ciocan, Văsălie, Stanciu. Acesta a fost primul meci pierdut de băimăreni după 11 etape (Minaur nu a mai fost înfrântă din 30 octombrie 2021), deși după începutul jocului, cu gol marcat în secunda 70 de Viorel Chinde (din pasa printre fundași a lui Gneba), părea să fie la îndemâna oaspeților.

 

Totuși, bihorenii din comuna Sânmartin, care veneau după două victorii consecutive obținute cu conjudețeana CAO și cu Someșul Dej, au echilibrat situația de pe tabela de marcaj în min. 21, în urma unui penalty acordat de arbitrul Mircea Ardelean (Arad) la un fault la Florin Pop – golul a fost înscris de fostul jucător al echipei Minaur, Cosmin Sîrbu (șut în stânga portarului Băilă).

 

Gazdele chiar au reușit să preia conducerea, tot dintr-o fază fixă, în urma unui corner executat de Blăgea și o lovitură de cap bine plasată de Meșter. Însă era doar min. 30, iar oaspeții aveau timp suficient pentru a reveni în joc. Repriza s-a sfârșit însă cu acest avantaj minim pentru gazde. În repriza a doua, după ocazia aceluiași Sîrbu (șut de la 20 de metri puțin peste transversală), centralul fluieră penalty pentru Minaur, în urma unui duel în careu între Pintea (Lotus) și Stanciu (Minaur), ultimul fiind cel care a executat, în dreapta portarului, dar Beke a reținut.

 

În min 63, arbitrul Ardelean acordă cel de-al doilea cartonaș galben lui Gneba (pe primul l-a luat cu 2 minute înainte) și îl elimină, Minaur jucând în inferioritate o jumătate de oră. Și gazdele și oaspeții au ocazia de a marca – Lotus prin Cucu (un adolescent de 16 ani – min. 67, șut reținut de Băilă) și Florin Pop (min. 68, din careul de 6 metri, după centrarea lui Copil, și min. 70, minge salvată de Băilă), iar Minaur prin Potcoavă (min. 69, șut respins de Beke în transversală).

 

Lotus Băile Felix – Minaur Baia Mare: 2-1 (2-1), au marcat Cosmin Sîrbu (min. 21 – 11 metri), Ştefan Meşter (min. 30) / Viorel Chinde (min. 2). În urma înfrângerii (cumulată cu victoria lui CAO la Dej, 0-1), Minaur continuă pe locul 1 cu 49 de puncte, urmată de CAO cu 45 de puncte, Lotus cu 38 de puncte și Someșul Dej cu 36 de puncte. Mai sunt 15 puncte în joc (cinci etape). În următoarea etapă, a 5-a, în 30 aprilie, Minaur joacă la Oradea, cu CAO.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here