CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH – Sara Șunea a pierdut partida cu reprezentanta Vietnamului și joacă în runda a 9-a cu o sportivă din Mexic

0
193
Sara Maria Șunea

ȘAH. Luni, 23 octombrie 2023, în a 8-a rundă a Campionatului Mondial de Șah pentru cadeți, competiție organizată de FIDE în Egipt, maramureșeanca Sara Maria Șunea (11 ani – ELO 1723), unica reprezentantă a României la categorie Fete 12 ani, a pierdut meciul cu Ha Trang Do (Vietnam – ELO 1251), suferind a 4-a sa înfrângere din competiție. Șunea are 3,5 puncte, obținute din 3 victorii (la Naranbold Sodgerelt – Mongolia, Aizhan Tileuzhan – Kazahstan și Christina Jordan – Elveția), o remiză (cu Ela Aslan – Turcia) și 4 înfrângeri (la Ani Nahapetyan – Armenia, Fabiana Gomez Gonzales – Peru, Asnad Valiyeva – Azerbaidjan și Ha Trang Do – Vietnam).

 

La categoria Fete 12 ani participă 74 de sportive (din care două s-au retras în prima rundă), iar în acest moment Șunea (România) este clasată pe locul 43 cu 3,5 puncte. În runda a 9-a, șahista maramureșeancă o va confrunta, cu piesele albe, pe Fernanda Guadalupe Barrera Garcia (ELO 1243) din Mexic, sportivă care a cumulat tot 3,5 puncte, fiind clasată pe locul 48. Șunea, care este una dintre cele mai tinere sportive din categorie, este cotată ca a 5-a favorită.

 

Pe primele 3 locuri ale categoriei sunt clasate Diana Preobrazhenskaya cu 8 puncte (ELO 2093 – Rusia), Devindya Oshini Gunawardhana, cu 7 puncte (ELO 1700 – Sri Lanka) și Uliana Bubnova (ELO 1746 – Rusia) cu 6 puncte- sportivele din Rusia concurează sub steag neutru, al FIDE.

 

* Foto: @Flashlight Pictures via FIDE

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here