FINAL – Progresul Șomcuta Mare își ia rămas bun de la Liga a III-a cu o înfrângere la 3 goluri diferență

0
375

RETROGRADARE. Sâmbătă, 28 mai 2022, pe Stadionul Municipal din Zalău, în meci contând pentru etapa a 10-a (ultima) a play-out-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal, SCM Zalău a învins, cu 5-2 (2-2), Progresul Șomcuta Mare,

 

Antrenorul Dănuţ Sabou a început meciul, arbitrat la centru de Adrian Pal din Oradea, cu următorul 11: Denis Brumar – Raul Negreanu, Milian Urs (cpt.), Paul Szecui, Mihai Revesz, Mark Parnău, Cezar Bud, Bogdan Jeler, Adrian Tarţa, Cristian Raicu, Raul Sima.

 

Deși și-au luat rămas-bun prin acest meci de la Liga a III-a, cel puțin pentru sezonul viitor, în care vor activa în Liga a IV-a (fosta Județeană), șomcutenii au reușit o primă repriză bună, în care au jucat de la egal la egal cu liderul play-out-ului, SCM Zalău, e drept că gazdele nu avea nicio motivație, încheind campionatul pe locul 5 în serie (locul 1 în play-out) indiferent de rezultat.

 

Zălăuanii au deschis scorul rapid, încă din min. 2, printr-un gol marcat de la 16 metri în poarta goală de Adrian Şter. Doar 10 minute mai târziu, Mark Parnău aduce oaspeților egalarea, în urma unui corner, iar în min. 39, același jucător reușește dubla în urma unui șut din careu, deși Progresul juca în inferioritate numerică după eliminarea portarului Brumar în min. 31. Doar două minute a condus Progresul, același Șter înscriind din 6 metri, în urma unei centrări, și egalând situația pe tabela de marcaj.

 

În repriza a doua, liderul a mai înscris de trei ori, șomcutenii resimțind inferioritatea numerică. Întâi Răzvan Rotea (min. 51), apoi Șter, care a înscris încă două goluri (în min. 63 și min. 86) pentru o partidă care s-a încheiat pentru el cu un careu de goluri (4) și scorul putea lua proporții dacă nu era limitat de prestația bună a portarului-rezervă Mihai Miholca (18 ani).

 

SCM Zalău – Progresul Şomcuta Mare: 5-2 (2-2), au marcat Adrian Șter (min. 2, min. 41, min. 63, min. 86), Răzvan Rotea (min. 51) / Mark Parnău (min. 12, min. 39). În celelalte meciuri ale rundei s-au înregistrat următoarele rezultate: Luceafărul Oradea – CFR Cluj 2 3-3 și Sportul Şimleu Silvaniei – CSM Satu Mare 6-3. În urma acestor rezultate, clasamentul final al play-out-ului este următorul (echipele accentuate au retrogradat în Liga a IV-a):

 

  1. SCM Zalău: 47 puncte
  2. CSM Satu Mare: 40 puncte
  3. FC CFR 1907 Cluj SA 2: 40 puncte
  4. CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei: 40 puncte
  5. CS Progresul Şomcuta Mare: 23 puncte
  6. CS Luceafărul Oradea: -9 puncte.

 

* Foto: @Sportul Sălăjean

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here