VICTORIE – Știința Baia Mare a spulberat Bucovina Suceava, după… 15 (!) eseuri: decizia FRR de a introduce echipele de liga a 2-a în prima ligă, nefericită

0
369

RUGBY – LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 29 mai 2022, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 5-a a Grupei A a Diviziei Naționale la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare a câștigat categoric, cu 95-0 (60-0), partida cu CSM Bucovina Suceava. Scorurile-fluviu la care pierd echipele provenite din divizia secundă promovate în grup, prin decizie administrativă, în prima ligă, arată o dată în plus că această hotărâre nu se dovedește una inspirată, acestea nefiind pregătite să facă față rigorilor primei divizii naționale.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida în următorul 15: Alexandru Mureșan, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Alexandru Bucur, Adrian Apostol, Luca Nichitean, Alexandru Țiglă, Mihai Dico, Ovidiu Cojocaru (cpt.), Silviu Grădinaru, Marius Dănilă, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Jacob Immelman, Aleksandre Kalmakhelidze.

 

Meciul, arbitrat la centru de Florin Bonea din Măgureni (jud. Prahova), s-a disputat într-o singură direcție, diferența de valoare dintre cele două echipe fiind evident uriașă. Băimărenii au înscris… 15 eseuri, 10 dintre acestea fiind transformate. Marcatorii băimărenilor au fost Taliauli Sikuea – 4 eseuri, Mihai Mureșan – două eseuri și 2 transformări, Alexandru Bucur, Mihai Lămboiu, Adrian Apostol – două eseuri fiecare, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Țiglă, Ștefan Iancu – un eseu fiecare și Luca Nichitean – 8 transformări. Și așa s-a scris istoria unui alt meci în care o echipă de liga a doua obligată de federația de profil să joace în prima ligă este surclasată.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here