VICTORIE – Minaur Baia Mare a câștigat în al treilea meci de pregătire în Antalya, cu germanii de Liga a IV-a de la Eintracht Trier 05

0
268

CANTONAMENT ÎN ANTALYA. Miercuri, 8 februarie 2023, la Side (Antalya), în cel de-al treilea meci de pregătire din cantonamentul în Turcia, Minaur Baia Mare (Liga a II-a) a câștigat, cu 2-0 (0-0), partida cu echipa germană SV Eintracht Trier 05  (Liga IV-a).

 

Dacă în cererea de oferte a clubului privind achiziția serviciilor de organizare a cantonamentului din Turcia, în care pe lângă transport, cazare, masă, spălarea echipamentului, era inclusă și organizarea a 4 meciuri amicale în nocturnă, iar la plecarea în Antalya Vasile Miriuță susținea că Minaur va juca 3 amicale, cu FK Atyrau (Liga I din Kazakhstan), Termez Surkhon (Liga I din Uzbekistan) și Dinamo Tbilisi (Liga I „din Belarus”, a zis el, dar fotbalul cu geografia nu prea sunt prieteni), până la urmă s-a dovedit că echipa a disputat amicalele cu cine a găsit pe-acolo dispus să joace împotriva unei echipe din subsolul Ligii a II-a din România.

 

Adică toate cele 4 amicale (toate disputate la prânz, niciunul pe nocturnă, deși plata nocturnei era înscrisă distinct în cererea de ofertă, cu suma de 400 euro), care s-au dovedit a fi 3, s-au jucat cu alți adversari: FC Kaisar Kyzylorda (Liga I din Kazakhstan), FK Velež Mostar (Liga I dinBosnia și Herțegovina) și SV Eintracht Trier 05  (Liga IV-a din Germania). În fine, bine c-au găsit adversari.

 

Echipa germană a ajuns pentru cantonamentul de iarnă abia luni în Side, cu 10 nou-coptați în lor, obiectivul principal anunțat de antrenorul principal Josef Cinar fiind de integrare a acestora în sistemul de joc al clubului, fapt pentru care vor sta 7 zile în Antalya.

 

Până la finalul săptămânii trecute, nemții s-au antrenat acasă, unde au disputat 5 amicale, trei câștigate, două pierdute: unul cu echipa de tineret (U21) a belgienilor de Liga a II-a KAS Eupen (3-1), două în Cupa de Iarnă de la Ralingen (unul cu echipa de Liga a VI-a Germania FC Hochwald Zerf: 3-0 și unul cu echipa luxemburgheză de Liga I RFC Union Luxemburg: 2-1) și cele mai recente, înainte de sosirea în Antalya, cu două cu echipe din prima divizie din Luxemburg – acestea au fost pierdute: 2-0 cu FC Progres Niederkorn și 2-1 cu CS Fola Esch.

 

Antrenorul Mihai Iosif a început partida cu următorul 11: Costache – Alexe, Mondragon, Dandea, Stoian – Matei, Iosif, Ivanovic, Rotar – Chinde, Berisha. Pentru că ambele echipe s-au prezentat cu un echipament asemănător, tricouri albastre, centralul le-a cerut să se diferențieze, așa că Minaur a îmbrăcat peste tricourile de joc maiouri de antrenament, însă acestea erau verde deschis și nu rezolva problema, așa că băimărenii și-au luat peste tricourile de joc albastre alte tricouri, albe.

 

Meciul a fost câștigat de Minaur, după o primă repriză albă, finalizată și cu eliminarea unui jucător băimărean, echipa română s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate în repriza a doua de Văsălie și Stănescu. La meci au asistat, cocoțați pe postamentul unui stâlp de nocturnă, și doi fani ai echipei germane, cărora clubul din Trier nu a uitat să le mulțumească oficial.

 

Minaur, care s-a reunit în 12 ianuarie 2023 și a plecat în Turcia în 30 ianuarie, revine în țară vineri, 10 februarie 2023 și, până la reluarea campionatului, mai are programat un meci de pregătire, în 17 februarie, cu Gloria Bistrița-Năsăud (Liga a III-a). Apoi, Minaur mai are disputat 3 meciuri în sezonul regular al Ligii a II-a, cu Concordia Chiajna (acasă), cu Steaua (deplasare) și cu Gloria Buzău (acasă), ulterior urmând să evolueze în play-out, pentru evitarea retrogradării.

 

* Foto: @ SV Eintracht Trier 05

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here