CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH – Sara Șunea a pierdut partida cu reprezentanta Azerbaidjanului și joacă în runda a 8-a cu o șahistă din Vietnam

0
153

PRIMA ÎNFRÂNGERE. Duminică, 22 octombrie 2023, în a 7-a rundă a Campionatului Mondial de Șah pentru cadeți, competiție organizată de FIDE în Egipt, maramureșeanca Sara Maria Șunea (11 ani – ELO 1723), unica reprezentantă a României la categorie Fete 12 ani, a pierdut, cu piesele albe, meciul cu reprezentanta Azerbaidjanului, Asnad Valiyeva (12 ani – ELO 1512), suferind a treia sa înfrângere din competiție. Șunea are 3,5 puncte, obținute din 3 victorii (la Naranbold Sodgerelt – Mongolia, Aizhan Tileuzhan – Kazahstan și Christina Jordan – Elveția), o remiză (cu Ela Aslan – Turcia) și 3 înfrângeri (la Ani Nahapetyan – Armenia, Fabiana Gomez Gonzales – Peru și Asnad Valiyeva – Azerbaidjan).

 

La categoria Fete 12 ani au participat 74 de sportive (din care două s-au retras în prima rundă), în acest moment Șunea (România) este clasată la jumătatea clasamentului, ocupând locul 36 cu 3,5 puncte. În runda a 8-a, șahista maramureșeancă o va confrunta, cu piesele negre, pe Ha Trang Do (ELO 1251) din Vietnam – sportivă care a cumulat tot 3,5 puncte, fiind clasată pe locul 33. Șunea, care este una dintre cele mai tinere sportive din categorie, este cotată ca a 5-a favorită.

 

Pe primele 3 locuri ale categoriei sunt clasate Diana Preobrazhenskaya cu 7 puncte (ELO 2093 – Rusia) – sportivele din Rusia concurează sub steag neutru, al FIDE -, Devindya Oshini Gunawardhana, cu 6 puncte (ELO 1700 – Sri Lanka) și Mariya Kholyavko (ELO 1578 – Kazahstan) cu 6 puncte.

 

* Foto generică: @FIDE

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here