CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH – Maramureșeanca Sara Șunea a remizat cu reprezentanta Vietnamului și joacă în penultima rundă cu o sportivă din Malaysia

0
166

ȘAH. Marți, 24 octombrie 2023, în a 9-a rundă a Campionatului Mondial de Șah pentru cadeți, competiție organizată de FIDE în Egipt, maramureșeanca Sara Maria Șunea (11 ani – ELO 1723), unica reprezentantă a României la categorie Fete 12 ani, a încheiat la egalitate (remiză) meciul cu Fernanda Guadalupe Barrera Garcia (ELO 1243 – Mexic).

 

Șunea a acumulat până acum 4 puncte, obținute din 3 victorii (la Naranbold Sodgerelt – Mongolia, Aizhan Tileuzhan – Kazahstan și Christina Jordan – Elveția), 2 remize (cu Ela Aslan – Turcia și Fernanda Guadalupe Barrera Garcia – Mexic) și 4 înfrângeri (la Ani Nahapetyan – Armenia, Fabiana Gomez Gonzales – Peru, Asnad Valiyeva – Azerbaidjan și Ha Trang Do – Vietnam).

 

La categoria Fete 12 ani participă 74 de sportive (din care două s-au retras în prima rundă), iar în acest moment Șunea (România) este clasată pe locul 46 cu 4 puncte. În runda a 10-a, penultima, șahista maramureșeancă o va confrunta, cu piesele negre, pe Nurelhamra Hanan Haiful Halan (ELO 1174) din Malaysia, sportivă care a cumulat tot 4 puncte, fiind clasată pe locul 51. Șunea, una dintre cele mai tinere sportive din categorie, era cotată ca a 5-a favorită.

 

Pe primele 3 locuri ale categoriei sunt clasate Devindya Oshini Gunawardhana, (ELO 1700 – Sri Lanka) cu 8 puncte (nou lider), Diana Preobrazhenskaya (ELO 2093 – Rusia) cu 8 puncte și Varvara Popenkova (ELO 1542 – Rusia) cu 7 puncte – sportivele din Rusia concurează sub steag neutru, al FIDE.

 

* Foto: @Flashlight Pictures via FIDE

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here