BUGETUL CARE ÎNCALCĂ LEGEA – Deputatul Brian Cristian: Am sesizat Curtea de conturi cu privire la neregulile bugetului Municipiul Baia Mare pentru anul 2023, legea trebuie respectată, chiar și la Baia Mare!

1
669
Brian Cristian, deputat USR de Maramureș

SESIZARE. La 3 ianuarie 2024, deputatul Brian Cristian a înregistrat la Curtea de conturi o sesizarea cu privire la neregulile bugetului Municipiul Baia Mare pentru anul 2023. Aceasta a fost generată de nerespectarea Legii nr. 288/2022 (Lege USR), conform căreia autoritățile publice locale sunt obligate să aloce minim 30% din bugetul alocat pentru sport către activități destinate copiilor și juniorilor.

 

În urma analizei bugetului public al Municipiului Baia Mare pentru anul fiscal 2023, vedem că această prevedere legală nu a fost respectată. De asemenea, Minaur Baia Mare, club sportiv de drept public aflat în subordinea Consiliului Local Baia Mare, se află într-o situație financiară dezastruoasă: 5 milioane de lei datorii doar către sportivi și stafful tehnic, cu toate că a avut un buget în 2023 de peste 23.185.000 lei.
De aceea, e necesar și un control de specialitate pentru a verifica administrarea și execuția bugetară a clubului sportiv, având în vedere calitatea acestuia de persoană juridică aflată în subordinea unei autorități publice. Vă voi ține la curent cu acest demers. Fără hoție la Primărie!, a explicat deputatul Brian Cristian.

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ce sport – au Dancus si Chereches firme de casa care trebuie platite, anul acesta Dancus se pregateste sa plateasca la Castane, triplu pentru artisti, nu dublu cat ar fi vrut sa plateasca in 2023 – va dati seama ce comision isi pregateste… eu am zis de la inceput, nu s-a schimbat nimic, aghiotantul lui Chereches va conduce urbea in folosul spagii si interesului personal … iar URS probabil va gira in continuare in consiliul local jaful…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here