IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORULUI – Contract de peste 2 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului și a Primăriei din Giulești

0
1528

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ – GIULEȘTI. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Giulești, controlată de edilul Laurențiu Batin (PNL), a semnat la 4 ianuarie 2024 un contract în valoare de peste 2 milioane de lei (exact: 2.136.011,19 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea a două imobile: dispensarul uman din comună și sediul primăriei.

 

Contractul a fost licitat pentru două loturi distincte, câte unul pentru fiecare obiectiv investițional, ambele fiind atribuite aceleiași asocieri, formată din sereleurile Gama Benn din Săpânța (lider de asociere) și Prof Con Invest din Baia Mare (asociat).

 

Lucrările, care sunt finanțate în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR) prevăd reabilitarea energetică și modernizarea, iar asocierea desemnată câștigătoare a licitat cu doar 8.666 lei mai puțin decât estimarea maximă a beneficiarului (Primăria Giulești), fiind unicul ofertant a cărui propunere a fost declarată conformă de comisia de licitație.

 

•••
Gama Benn din Săpânța (lider de asociere) este specializată pe lucrări de construcții clădiri și a fost înfiinţată în urmă cu doar un an (la final de octombrie 2022), în acel an raportând o cifră de afaceri de 59.400 lei realizată cu un singur angajat. Firma îi apaține lui Grigore Stan (unic asociat).
•••
Prof Con Invest din Baia Mare (asociat) este specializată pe lucrări de construcții și a fost înființată în 2016 (în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei și un profit net de 156.743 lei, realizat cu 16 angajați). Firma este controlată de Ion Tomoiagă (45 de ani, originar din Vișeu de Sus), care deține 90% din părțile sociale (asociat minoritar este Gheorghe Tomoiagă). Firma nu este la primul contract cu Primăria Giulești, anul trecut executând modernizarea a 22 de kilometri de drumuri în comună (contract de peste 5,8 milioane de lei).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here