VREMEA ÎN MARAMUREȘ – Iarna târzie își intră în drepturi: minimele termice coboară până la -16 grade Celsius în zonele montane

2
1980

PROGNOZĂ METEO. După un debut neobișnuit de călduros al iernii, prognoza de specialitate a Administraţiei Naţionale de Meteorologie estimată pentru următoarele două săptămâni (8-21 ianuarie 2024) indică și în Maramureș o caracteristică tipică acestei perioade, cu vreme rece și temperaturi apropiate de normele perioadei.

 

Astfel, în săptămâna 8-14 ianuarie 2024, în județ valorile termice din timpul zilelor vor fi uşor sub normele perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime care se vor încadra între 0 grade Celsius și -2 grade Celsius (în 13 ianuarie) și minime nocturne cuprinse între -10 grade Celsius (îndeosebi în nopţile de 9 şi 12 ianuarie) și -5 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 8-9 ianuarie 2024.

 

În zona montană, deşi se vor înregistra variaţii termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopţilor şi al dimineţilor, cu medii ale temperaturilor maxime situate între -8 grade Celsius şi -2 grade Celsius și minime termice cuprinse între -16 grade Celsius (în zilele de 10 şi 13 ianuarie) şi -8 grade Celsius.

 

În cea de-a doua jumătate a prognozei, din 15 și până în 21 ianuarie, temperatura aerului va fi în creştere în Maramureș, până la valori maxime medii de 2 grade Celsius și minime cuprinse între -4 grade Celsius (în 18 ianuarie). Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 16-21 ianuarie.

 

După 14 ianuarie, în zona montană regimul termic va fi în uşoară creştere, cu valori diurne de -2 grade Celsius şi temperaturi nocturne de -8 grade Celsius. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în zilele de 8, 9 şi 10 ianuarie şi după 16 ianuarie 2024.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Din pacate, trântoriii, bugetariii, educatoriii șiii profesoriii, că nu vor, că nu pot, nu reușesc să alfabetizeze pe toată lumea. Noroc cu școala vețiii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here