BRONZ LA TINERET – CSȘ 2 Baia Mare a câștigat medaliile de bronz la Campionatul Național de rugby U20, după ce a învins în finala mică echipa din Pantelimon

0
227

RUGBY. Sâmbătă, 20 mai 2023, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București, aproape simultan cu victoria campioanei Știința Baia Mare în Liga I (în meciul cu Dinamo București), o altă echipă băimăreană de rugby, cea a CSȘ 2 CNE Baia Mare, a învins în finala mică a Diviziei Naționale de Juniori U20 (jucători sub 20 de ani – practic, campionatul național de tineret), cu 19-16 (12-5), echipa CTDC – ACSOV Pantelion (o echipă creată din fuziunea a două echipe puternice de juniori, ale Colegiului Tehnic “Dinicu Golescu” București și ACSO Viitorul Pantelimon, campioana națională U20 la rugby în 7).

 

Băimărenii (care anul trecut au câștigat Campionatul Național U18 – antrenor Răzvan Popovici) au deschis scorul din lovitură de pedeapsă (poziție bună, 27 metri de buturi), în min. 5, prin uvertura Traian Bucșa: 3-0. Bucureștenii au preluat repede conducerea, în min. 7, după un eseu al aripii Brătianu (transformare ratată de Nedelcu – poziție dificilă, 22 metri, balonul lipit de linia de margine): 3-5.

 

În min. 15, Bucșa transformă o nouă lovitură de pedeapsă și readuce echipa băimăreană în avantaj: 6-5. Și tot el transformă o lovitură liberă, în min. 22 (circa 32 de metri, ușor lateral stânga), ducând scorul la 9-5. Faza se repetă în min. 28, când Bucșa transformă cu siguranță de la  23 metri (ușor lateral dreapta) și scorul este 12-5 (Bucșa are procentaj de 100%, 4 transformări din 4 încercări). Totuși, în prelungirile reprizei, Bucșa ratează cea mai bună oportunitate: lovitură centrală de la 22 de metri. Repriza se încheie cu 12-5.

 

În repriza a doua, în min. 60, elevii lui Eugen Ion reușesc al doilea eseu, la colț și reduc din handicapul de pe tabela de marcaj: 12-10 (transformarea a fost ratată). În min. 69, echipa din Pantelimon trece în avantaj după transformarea unei lovituri de pedeappsă din poziție centrală de la linia de 22, prin Nedelcu: 12-13. După alte 10 minute, spre finalul meciului, cei din Pantelimon se distanțează pe tabela de marcaj, Nedelcu reușind o nouă transformare de la 30 de metri central: 12-16. În prelungirile partidei, băimărenii obțin o margine la 5 metri, pun presiune și reușesc în urma unui mol de margine să culce balonul în terenul de țintă, prin mijlocașul la grămadă Andreica: 17-16. Bucșa transformă (din poziție dificilă, 29 de metri aproape lipit de tușă) și băimărenii câștigă cu 19-16. Medalii de bronz pentru CSȘ 2 CNE Baia Mare.

 

În finala mare, joacă, tot astăzi, CSM Constanța a învins cu 32-20 CNAV CS Dinamo București.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here