AU CÂȘTIGAT – Campioana Știința confirmă revenirea la forma care a consacrat-o și o învinge clar, la Baia Mare, pe Dinamo București

0
1181

LIGA I RUGBY. Sâmbătă, 20 mai 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 8-a a fazei I Grupa 1 a Ligii I la rugby, CSM Știința Baia Mare a câștigat, cu 36-27 (21-10), partida cu Dinamo București. Meciul, condus la centru de arbitrul bucureștean Vlad Iordăchescu, a opus echipele clasate în grupă înaintea etapei pe locurile 4 (Știința) și 2 (Dinamo).

 

Antrenorul Eugen Apjok (Știința Baia Mare) a început partida cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Sione Fakaosilea, Kefentse Mahlo, Alexandru Mureșan, Vlăduț Bocăneț, James Scott, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Ștefan Iancu, Mate Dardzulidze, Florian Roșu, Jacob Immelman, Beka Bitsadze.  În primul 15 al oaspeților, 3 foști componenți ai campioanei din Baia Mare, fostul căpitan Ovidiu Cojocaru (acum căpitan al lui Dinamo), Helarius Kisting și Cristi Chirică, transferat în această săptămână în lotul bucureștenilor din campionatul francez. Diferența în grămadă, în favoarea oaspeților: 865 kg Știința vs. 878 kg Dinamo.

 

O primă repriză dominată de băimăreni, în care gazdele au intrat la vestiare cu o diferență aparent liniștitoare, cu un număr de puncte dublu față de adversară, însă în rugby acest aspect nu este edificator (nici astăzi nu a fost, spre finalul jocului dinamoviștii reușind să se apropie la doar 2 puncte de Știința).

 

În repriza a doua, după mai multe minute de presiune a dinamoviștilor și un joc presărat cu greșeli tehnice de ambele părți, oaspeții reușesc al doilea eseu, la colț, prin Joe Perez (21-15, Tudor Boldor a ratat transformarea – poziție dificilă). Băimărenii se distanțează din nou, după transformarea de Mihai Mureșan a unei lovituri de pedeapsă (de la 37 de metri, poziție centrală), dictată pentru prăbușire intenționată a unei grămezi ordonate: 24-15.

 

Apoi, după o greșeală în margine, Știința înscrie cel de-al patrulea eseu, asigurându-și punctul bonus ofensiv, după o cursă demnă de un sprinter profesionist, reușit de Mihai Lămboiu după o pasă excelentă a lui Jason Tomane: 29-15 (Mureșan a ratat transformarea). Dinamoviștii reacționează și marchează al treilea eseu, prin talonerul Florian Ciocoiu (Kisting ratează transformarea): 29-20. Iar, în prelungirile partidei, apoi aripa Joe Perez reușește un nou eseu pentru Dinamo (transformat): 29-27.

 

Însă băimărenii trimit în margine și apoi, prin procedeul pe care-l stăpânesc cel mai bine în campionatul autohton, molul de margine, marchează un eseu prin Sione Fakaosilea, introdus special pentru această fază de antrenorul Apjok: 36-27 (transformă Paul Popoaia). Și meciul se încheie cu victoria meritată a gazdelor, care au obținut și punctul bonus ofensiv.

 

În celalălalt meci al rundei din Grupa 1, U. Cluj – SCM Timișoara: 20-55. Băimărenii sunt în continuare pe locul 4 în grupă, iar în etapa următoare (penultima din Faza 1) vor juca sâmbătă, 27 mai, de la ora 11.00, tot pe teren propriu, cu SCM Timișoara (în cazul unei victorii cu bonus ofensiv, cumulate cu o înfrângere a dinamoviștilor în meciul cu Steaua, Știința va urca pe locul 2 în grupă).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here