NE-AU BĂTUT RĂU, DIN NOU – Extrem de previzibil: Minaur înfrântă și la Baia Mare cu Bietigheim, pierde calificarea în sferturile EHF European League

0
442

EHF EUROPEAN LEAGUE 2022. Sâmbătă, 19 februarie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în etapa a 6-a (ultima) din grupele EHF European League, Minaur Baia Mare a pierdut, cu 20-28 (7-13), cu lidera grupei, SG BBM Bietigheim, și a ratat calificarea în faza următoare a competiției (Minaur ar fi trebuit să câștige pentru a se califica în sferturile de finală).

 

Oaspetele, calificate demult în sferturile EHF European League, având 5 victorii din 5 partide, au venit la Baia Mare, conform antrenorului Markus Gaugisch să joace la victorie, deși a lăsat să se-nțeleagă că, scăpate de orice presiune privind calificarea, elevele sale vor avea prilejul de a exersa diferite scheme de joc într-un meci oficial („Faptul că suntem fără presiune directă, ne oferă posibilitatea de a testa ceva nou în condiții competitive și de a oferi tuturor (n.red., sportivelor din lot) șansa de a se afirma.”).

 

După ce în urmă cu o lună a pierdut la 19 (!) goluri diferență (39-20) în meciul tur cu SG BBM Bietigheim, de această dată Minaur a pierdut doar la 8 goluri, într-un meci dominat autoritar și de la un capăt la altul de echipa germană. Minaur a avut o eficiență în atac de 54% (adică au marcat 20 de goluri din 37 de șuturi la poartă), procentaj cu care nu poți emite pretenții într-un meci internațional. Pentru Minaur au marcat Burlachenko (6 goluri), Fujita (4 goluri), Petruș, Zych și Polocoșer (câte 2 goluri), Kerekes, Laslo, Tănăsie și Lavko (câte 1 gol).

 

De la învingătoare s-au remarcat Lauenroth (5 goluri, procentaj 100% – adică a tras de 5 ori la poartă, a marcat de 5 ori), Jensen Østergaard, Smits și Snelder (câte 4 goluri) și Kudlacz-Gloc (3 goluri – la fel, procentaj 100%). Conform parametrilor tehnici, eficiența șuturilor la poartă 54% (Minaur) vs. 70% (Bietigheim) – cu precizarea că în prima repriză, raportul a fost 39% vs. 72%. Atât.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here