AU PIERDUT – Alt meci-maraton: Explorări a pierdut la Baia Mare cu Olimpia București, într-un meci cu 5 seturi și care a durat peste 2 ore

0
172

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI. Sâmbătă, 19 februarie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), CS Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 2-3 (25-20, 22-25, 25-21, 27-29, 14-16), cu CS Olimpia Titanii București. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Tudor Pop & Nicolae Cristea, a opus echipele de pe locul 7 (Știința Explorări Baia Mare) vs. locul 5 (Olimpia Titanii București) – în tur, au câștigat bucureștenii cu 3-1, echipă nou-promovată, aceștia fiind revelația campionatului.

 

Înaintea partidei, ambele echipe aveau câte două victorii consecutive. Băimărenii au început mai bine, luând un avantaj considerabil (21-13) și permițându-și chiar și un moment de relaxare, care i-au apropiat pe oaspeți la 4 puncte, însă Explorări a avut un final categoric, încheind ostilitățile cu 25-20.

 

Setul secund a fost o replică inversată a primul set, cu bucureștenii aflați la conducere (la jumătatea setului aveau 7-13) și apăsând pedala de accelerație până la 12-19. Apoi, băimărenii revin și se apropie la doar 3 puncte: 16-19. Revenirea se încheie cu o servă în fileu și finalul setului e sub semnul echilibrului, fiecare echipă făcându-și punctul până spre final, când Explorări reușește să reducă diferența și să se apropie la 1 punct, 22-23, dar bucureștenii încheie ostilitățile: 22-25.

 

Setul 3 menține echilibrul până la 4-4, apoi Explorări trece la conducere (6-4, 7-5) și la 9-6 antrenorul bucureștenilor, Cristian Chițigoi, cere time-out, sesizând o potențială desprindere decisivă. Băimărenii au menținut însă diferența până la final, adjudecându-și setul (25-21). Bucureștii au reușit însă să ducă setul în decisiv, după ce au câștigat setul 4 în prelungiri, după 33 de minute de joc efectiv.

 

Așadar, set decisiv (marcă înregistrată pentru Explorări, care disputau al 7-lea set decisiv din cele 19 disputate). Dar oaspeții se desprind în ultimul set și ajung la jumătatea sa la o diferență dublă 4-8. Apoi Olimpia ajunge la 5-10 și pare a se desprinde în câștigătoare. Dar băimărenii nu cedează și recuperează 3 puncte (8-10).

 

Se păstrează diferența de 2 puncte până spre finalul partidei cu 9-11, dar oaspeții fac o dublă și conduc cu 9-13 și 10-14. Explorări reduce scorul la 13-14 și Chițigoi cere time-out. Dar imposibilul se produce și băimărenii egalează (cu 4 puncte consecutive): 14-14 și prelungiri în decisiv. Bucureștenii punctează de două ori și câștigă meciul după două ore și 3 minute. Este cel de-al 5-lea meci pierdut de Explorări cu 3-2.

 

Pentru Explorări au punctat: Moreira (20 puncte), Tarța (18 puncte), Dragomir și Aldea (câte 15 puncte), Cheagă (14 puncte), Taboada (6 puncte), Klochko (5 puncte). De la Olimpia s-au remarcat Maia Gomez (23 puncte), Palacios (22 puncte) și Chițigoi (19 puncte).

 

O nouă înfrângere frustrantă pentru Explorări, care a făcut mai multe puncte decât adversarii (113-111), dar în volei contează numărul de seturi în care te impui. Analiza principalilor parametri tehnici indică clar unde s-a pierdut partida: la puncte pe greșeala adversarului (20 vs. 30). E drept, Olimpia a jucat mai bine și la blocaj (10-13), însă băimărenii au fost net superiori la atacuri decisive (75-61) – la puncte direct din serviciu, 8-7 pentru băimăreni.

 

Decisive au fost însă ratările (servicii în fileu sau în afara terenului, atacuri în aut), mai multe pentru băimăreni (practic, 27% din punctele bucureștenilor au fost făcute de greșelile tehnice ale gazdelor). În urma înfrângerii (Explorări a câștigat 1 punct, pentru înfrângere cu 3-2), băimărenii rămân pe locul 7 și etapa viitoare, a 20-a, joacă în deplsare, la Timișoara, unde întâlnesc ultima clasată: CSU UV Timișoara (singura echipă care a pierdut toate cele 18 jocuri disputate).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here