BANII PUBLICI – Primăria Baia Mare caută firmă de curățenie pentru 10 imobile și 5 piețe: oferă până la 2,5 milioane de euro în următorii 4 ani

0
1369

GENEROZITATE. Pentru a se asigura că are cine să facă serviciul de curățenie în sedii și piețele agroalimentare din municipiul reședință al Maramureșului, Primăria Baia Mare a scos la licitație un contract pe 4 ani, anunțându-și disponibilitatea de a plăti în total până la peste 12 milioane de lei (exact: 12.261.836 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentul a aproape 2,5 milioane de euro).

 

Simplificat, oferta Primăriei este de a plăti pentru curățenie până la peste 3 milioane de lei/an (exact: 3.065.459 lei, sumă care conține TVA – echivalentul a peste 620.000 de euro). Defalcat, autoritatea publică locală din Baia Mare va plăti pentru servicii de curățenie în sedii și piețe aproape 52.000 euro/lună (suma conține TVA).

 

Pentru acești bani, firma trebuie să asigure nu doar personalul necesar, ci şi materiale și trebuie să presteze curățenie în 10 sedii (sediul Primăriei, Poliția Locală, Casa Căsătoriilor, Biroul Agricol și Fond Locativ, cele trei clădiri Millennium din Centru Vechi, Colonia Pictorilor, sediul de la Evidența persoanelor și punctul info de la Turnul Ștefan – care a fost și este mereu închis, deci nefuncțional). De asemenea, serviciul cuprinde și 5 piețe agroalimentare: Izvoarelor, Albina, Obor, Aleea Neptun și Bilaşcu.

 

Pentru o mai bună percepție, în ultimii 4 ani serviciul de curățenie în piețele de pe Aleea Neptun și Bilașcu (împreună au circa 1.300 mp) a fost făcut, prin achiziție directă, de sereleul local Matei Project (controlat de Daniela Matei) pentru sume de 100.000-120.000 lei/an (care, cel puțin în 2018, la ultima raportare publică, avea un angajat și nu mai făcea nimic altceva, decât curățenie în cele două piețe, și avea o marjă de profit de 43%).

 

Noul contract va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere în decizia finală de 80%). Ofertele se pot depune până la 17 mai 2021. Aceasta este a doua tentativă a Primăriei controlate de edilul Cătălin Cherecheș de a externaliza serviciul de curățenie, precedenta încercare fiind făcută în noiembrie 2020, dar contractul (introdus în licitație exact cu aceiași termeni/parametri) nu a fost atribuit. Poate acum…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here