TREI DINTR-O LOVITURĂ – Pentru că a rezolvat problemele urbei, administrația Băii Mari inițiază înfrățirea cu încă 3 orașe din Ucraina, Republica Moldova și China: până acum are 8 „frați”, relevanța pentru cetățeni fiind 0

1
5878

PROCEDURI DE ÎNFRĂȚIRE. Administrația municipiului Baia Mare va demara procedurile de înfrățire cu alte trei localități: Solotvyno (Ucraina), Chișinău (Republica Moldova) și Emeishan (China). Orașul chinez este primul din Asia pe care municipalitatea și l-ar pune la butoniera faptelor irelevante pe care le întreprinde. Până acum, Baia Mare s-a înfrățit cu localități (orașe și comune) din Europa, Africa și America de Nord.

 

În acest moment, municipiul reședință de județ al Maramureșului este înfrățit cu 8 localități: Kitwe (Zambia, din 1972), Szolnok (Ungaria, din 1990), Wells (Austria, din 2000), Hollywood (Florida – SUA, din 2001), Hódmezovásárhely (Ungaria, din 2001), Serino (Italia, din 2001), Nyíregyháza (Ungaria, din 2003), Bielsko-Biala (Polonia, din 2003).

 

Pentru cetățenii urbei, relevanța acestor înfrățiri este ZERO. Scriptic, semnarea protocoalelor de înfrățire sunt generatoare de cooperări în domeniile economic, turism și cultură. Nicio afacere, nicio dezvoltare economică nu a fost generată în urma semnării acestor protocoale, concretizate faptic exclusiv prin adăugarea a noi destinații de călătorie ale unor aleși locali sau edili, ascunse sub umbrela unor potențiale parteneriate niciodată concretizate.

 

Pentru ca o localitate din România să se înfrățească cu una din altă țară, demersurile includ, pe lângă aprobarea decidenților respectivelor localități și obținerea unor avize din partea Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Zua bună !
    Am avut bucuria să văd în Norvegia , acum aproape două decenii , demnitate și nedependență în sistemul de protecție al vârstnicilor , precum și organizare impecabilă în cartierele cu case , în privința reciclării masei verzi . Iar când am văzut grădiniță cu 17 copii , pe trei grupe diferite de vârstă , gătind , de la doi ani , ca temă de lucru , cu personal didactic suficient de numeros cât să nu fie nimeni hiper-stresat la ” serviciu ” , am rămas marcată de normalitate .
    La noi , indiferent ce ai de făcut la serviciul stare civilă te lovești de minoritari care-n ciuda programelor ” implementate ” refuză să accepte că există program de depus acte și alte ore de ridicat acte rezultate , în așa măsură încât pentru prunc născut în octombrie se produce divergența ridicării ” cerfiticatului” de naștere , pân făurar .Ca să nu mai explicăm hiperdensitatea olfactivă din cei maxim zece metri pătrați oferiți publicului din întreg județul .
    Az’ am avut vreme să mă minunez că-n sfârsit malurile Săsarului tind către rezonabilul potențial , MULȚUMIM !
    Traficul , deși are eroii lui , suportă câtă logică poate permite spațiul și fluența .
    Îmi permit să sugerez organizației poliție să gestioneze uman aglomerația de pe lângă piață , brutărie , a.î. să n-avem muieri ce capătă amendă di ce mărg să cumpere tojmăji sau ptită .
    Poate-nvățăm cel puțin de la Franța să protejăm persoanele juridice cu activități independente de stat , că-și bat capu’ să-și dea singuri salarii , să-și achite chiriile , și , ca rezultantă , să verse în bugetu’ local , în loc să ia din el .
    Înfrățirile-astea-s ok dacă cine mere și cine vine printre ele își permite și transmite
    modificare printre structuri . Însă , dacă ne gătăm cu ce-avem mai bun pân dulapuri , de la megalomania manipulării , numa’ ca să ne facem poză cu ecusoane și aeroporturi , ” să moară ” colega de birou , hrănim eroziune
    la comandă !!! 🖤

    M-o trimăs și pă mine firma-n Polonia , amu-i on deceniu
    și-am rămas așa de marcată de bătrânii ce vindeau zmeura-n drum , în caserole , din propriile mici plantații , că-n prima primăvară mi-am plantat zmeură de-am gard viu , plus că-mpart puieți în cinste pân vecini de-atunci .

    Deci , spor la a fi , prin
    și
    printre ,
    ” organizații ” !

    Mulțămnesc mândru !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here