DIZOLVARE – Fundația Baia Mare 2021 își dă și oficial obștescul sfârșit: ce se întâmplă cu bunurile

0
635
Vlad Tăușance

DECIZIE. În sfârșit, oengeul creat din dispoziția primarului Cătălin Cherecheș în perioada în care municipalitatea Băii Mari avea visul măririi enunțat prin câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană va deveni și oficial amintire. Una neplăcută, în contextul în care nici astăzi băimărenii nu știu câți bani a îngurgitat din bugetul public Fundația Baia Mare 2021 și nici cum au cheltuiți aceștia. Se cunoaște doar rezultatul: 0 (zero). Adică eșec (într-un „oraș al învingătorilor”…).

 

În septembrie 2016, fostul director artistic al Fundaţiei Baia Mare 2021, Vlad Tăuşance, şi-a asumat eșecul pierderii titlului de Capitală Europeană a Culturii. Ne încăzește fix cu nimic. În urmă au rămas neregulile constatate de Curtea de Conturi, purcoiul de bani publici revărsați cu bonomie din bugetul orașului de edilul urbei… Nicio lacrimă. Nici măcar „Moscova nu crede în lacrimi”.

 

Sigur, demersurile de dizolvare a Fundației Baia Mare 2021 (sau 20-21, citând înalta autoritate de la conducerea guvernului pesedist) vor fi făcute de departamentul juridic al Primăriei Baia Mare, iar documentele vor fi semnate de primarul Cherecheș, care va fi mandatat în acest sens, astăzi, 14 mai, de către consilierii municipali, însă să vedem ce se întâmplă cu bunurile achiziționate din bani publici pentru funcționarea respectivului ONG.

 

Rezolvarea e simplă: sediul a fost cedat PMP Maramureș (într-o înțelegere a pemepiștilor cu Cătălin Cherecheș, în schimbul spațiului aceștia urmând să-l trădeze în timpul campaniei electorale pe vajnicul partener Gabriel „Îngerul” Zetea și pe al său PSD în favoarea Coaliției pentru Maramureș, viitoarea structură electorală pe care o va crea Cherecheș, acest politician veșnic fără partid). În schimb, „bunurile şi fondurile rămase în urma lichidării” se vor transmite către Teatrul Municipal Baia Mare. Case closed. Și veșnică pomenire.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here