CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea întoarce soarta partidei cu liderul Grupei A play-out, Metaloglobus București, și câștigă categoric

0
960

PLAY-OUT. Miercuri, 14 aprilie 2021, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii a II-a la fotbal, reprezentanta Maramureșului, Fotbal Comuna Recea, a jucat, pe teren propriu, cu Metaloglobus București, liderul Grupei A din play-out, cu 33 de puncte – Recea era clasată pe locul pe locul 4 în grupă, ultimul care asigură menținerea directă în al doilea eșalon, cu 26 de puncte.

 

Neînfrântă pe teren propriu din 18 octombrie 2020, Fotbal Comuna Recea a intrat pe teren în formula Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Bura, Akhmatov, Micas (cpt.), Fica – Mărieș – Coman, însă a căzut pradă tocmai lipsei de calitate a propriului gazon, recunoscut deja la nivelul Ligii a II-a după denumirea “Orezăria” și, categoric, cel mai prost din eșalon. Nici n-a început bine meciul, că oaspeții au înscris, în chiar minutul 1 al partidei, internaționalul angolez Aguinaldo Policarpo Mendes da Veiga deviind din 7 metri cu capul o aruncare din aut a lui Ciobotaru, iar mingea a alunecat pe mocirlă pe sub Răilean.

 

După numai 3 minute, faza golului era să se repete, cu fundașul bucureștean Coman, de această dată, a cărui centrare din lovitură liberă este deviată pe spate de Lung, dar Răilean reușește să prindă cu dificultate. E momentul în care maramureșenii se regrupează și încep o dominare de o jumătate de oră, cu ocazii semnate de Micaș (min. 16, al cărui șut este deviat cu boltă peste transversală), Akhmatov (min. 18, bară din lovitură liberă de la marginea careului), Marius Coman (min. 19, șut peste după o pătrundere în careul oaspeților), Fica (min. 44, găsit în careu de Coman, însă, șicanat de fundașii oaspeților, nu reușește să reia spre poartă). De consemnat și marea ocazie de gol a bucureștenilor, în min. 38 Claudiu Herea a reluat din careu o centrare, dar Răilean a scos excelent de sub transversală.

 

În repriza a doua, când terenul a început să-și arate mai evident carențele, Recea, cu jucătorii neplătiți de 4 luni (o rușine pentru cei care conduc clubul), începe în aceeași notă de dominare teritorială, forțând egalare. Golgheterul Marius Coman are prima mare ocazie de gol, în min. 49, când a reluat cu capul din careu puțin pe lângă poarta lui Gavrilaș. Presiunea gazdelor se concretizează în min. 65 și pe tabela de marcaj, același Marius Coman (pe care e greu de crezut că Recea îl va putea ține în lot și în ediția viitoare) a înscris din 6 metri, din întorcere.

 

Maramureșenii nu se retrag și domină în continuare încercând să înscrie pentru victorie (meci foarte bun al gazdelor, mai ales în condițiile situației dezastruoase a terenului, un pericol pentru sportivi – au existat momente când mingea se oprea pur și simplu, ca lipită, în bălți sau mocirlă, fiind imposibil ca un asemenea teren să aibă drenuri). Antrenorul Fabian forțează atacul, revigorându-l prin intrarea lui Brata (în locul lui Mărieș), iar ocaziile cresc în intensitate (min. 69, șutul lui Fica este deviat, iar în min. 71 Akhmatov, excelent și din postură de servant, șut în plasa exterioară.

 

Presiunea dă roade în minutul 78, când maramureșenii revin în avantaj pe tabela de marcaj, în urma golului frumos al lui Jucan (introdus la pauză), lob de la marginea careului mare peste Gavrilaș. În min. 82, același Coman, lăsat nemarcat în mijlocul careului, înscrie din vole (unul nu foarte reușit) în urma unei centrări pe contratac venite de la Burdeț și a unei gafe a lui Gavrilaș, care scapă mingea în poartă.

 

În min. 86 gazdele rămân în inferioritate numerică, Akhmatov primind direct cartonașul roșu (ușor acordat de arbitrul ) în urma unui atac întârziat (și gratuit), în apropierea mijlocului terenului. În minutele de prelungiri, Fabian dă Cezarului ce-i al Cezarului și îl scoate din teren pe Coman (cel mai bun de pe teren), pentru aplauze în exclusivitate – a fost înlocuit de Batin.

 

De subliniat meciul foarte bun al maramureșenilor, care nu lasă loc de interpretare în privința câștigătorului partidei, absolut meritat. Fotbal Comuna Recea – Metaloglobus București: 3-1 (0-1), au marcat Marius Coman (min. 65, min. 82), Jucan (min. 78) / Aguinaldo (min. 1).

 

Maramureșenii cumulează 29 de puncte și rămân pe locul 4 al Grupei A play-out. În 17 aprilie, Fotbal Comuna Recea joacă în deplasare, în etapa a 4-a a play-out-ului, cu AFC Farul Constanța.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here