AUTOBUZUL – Mircea Cirț, implicat din ordinul primarului Cherecheș într-o vendetă electorală care-și trage seva dintr-o acțiune prezentată de comuniști ca fiind teroristă

2
3470
Mircea Cirț și Cătălin Cherecheș

ACȚIUNEA AUTOBUZUL RELOADED. În urmă cu 39 de ani, a avut loc ceea ce regimul comunist a prezentat ca fiind cel mai sângeros atac terorist petrecut în România. Într-o pană de inspirație, securiștii au codat evenimentul sub denumirea Acțiunea Autobuzul, după un film din 1978. Pe scurt, pentru cei care au avut norocul să nu fie născuți în timpul regimului comunist: în 23 august 1981, trei români au luat ostatici navetiștii dintr-un autobuz și au vrut să fugă din țară. Din cauza gestionării dezastruoase a situației de către autorități, care au ordonat să se tragă asupra autobuzului, 6 români au fost uciși, iar 12 răniți. Cei trei teroriști au fost executați, fără proces, ca-n orice regim totalitar. Asta e povestea…

 

O poveste care se reia după 39 de ani, în Baia Mare, din ordinul Întâistătătorului Cătălin Cherecheș, cel care dovedește că înțelege extrem de puțin din modul în care funcționează un sistem democratic (de altfel, el este un pro-pesedist declarat, care a adus un laudatio public defunctului regim comunist). Pentru că doar el și mama lui sunt capabili să conducă orașul, așa cum crede și cum a declarat public („În afară de mine, mama e singurul om care poate să facă treabă pentru oraș”), restul cetățenilor orașului fiind considerați de „Cel care ne dă lumina” incapabili de această misiune, atunci când se simte amenințat de cineva, atacă.

 

De această dată, scena a rămas neschimbată, un autobuz, iar în rolul teroristului a fost plasat Mircea Cirț, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Baia Mare, cel pe care Cherecheș îl prezenta în urmă cu doar un an ca fiind cel care merită “să deschidă seria de aprecieri pe care le oferim celor care activează în mediul economic, au rezultate, respectiv generează dezvoltare”.

 

Acum Cirț nu mai e bun, e un terorist. Împușcați-l pe câmp, cum au făcut milițienii comunistului Homoștean cu Drăgănescu, Butincu și Muntean! Ce s-a schimbat din septembrie 2019 și până în septembrie 2020 în viața lui Cirț? V-am spus, a anunțat că vrea să câștige prin votul băimărenilor funcția de primar al municipiului controlat acum din toți bojocii de Cătălin Cherecheș, cel care se consideră “singurul care poate conduce orașul”.

 

Bine, ce-a făcut Cirț? O prostie, dacă mă-ntrebați pe mine: prost sfătuit (sau nesfătuit) a condus câteva secunde un autobuz în cadrul unui spot electoral prin care prezenta situația dezastruoasă a firmei de transport în comun, aflată în pragul falimentului, prost manageriată și cu un parc auto departe de cerințele civilizate ale anului 2020 (în care, de exemplu, din cele 78 de autobuze și troleibuze, doar 36 au aer condiționat funcțional – adică mai puțin de jumătate).

 

Respectivul spot electoral preciza situația de fapt, reală, nu cosmetizată în laboratorul Dumnezeului luminii, și oferea soluțiile urgente pentru un transport în comun civilizat în Baia Mare. Gafă mare! Pentru cel care a îndrăznit să candideze pentru postul ocupat de Cherecheș și care i se cuvine doar Lui a urmat crucificarea în presa controlată de edil și instigarea subordonaților din conducerea firmei de transport să declanșeze toate problemele care i se pot cauza/imputa lui Cirț.

 

Până aici, deși e imoral, mi se pare normal într-o lume anormală. Ce nu e normal, e declanșarea și acutizarea situației prin minciuni de tip stalinist/comunist. Așa că, să restabilim adevărul public…

 

S-a afirmat public că Cirț n-are carnet de conducere al autobuzului. Are. Că a ajuns în această postură, de șofer al unui autobuz Urbis, păcălindu-l/mințindu-l pe șoferul firmei de transport în comun că este angajat al Primăriei și că ar face verificări, dorind să evalueze modul în care se desfășoară transportul în comun în Baia Mare, în urma mai multor sesizări de la cetățeni.

 

Bine. Adică Cirț e pe toate afișele, în toate ziarele, la toate televiziunile, merge la întâlniri publice cu cetățenii, este unul dintre cetățenii de onoare al urbei pentru că a investit în afaceri mari din oraș în domeniul automotive (a zis Cherecheș asta) și șoferul a crezut că e vreun inspector de la Primărie? Nu, n-a zis asta, cei de acolo au știut în ce calitate se prezintă.

 

Candidatul Cirț a mers acolo să se convingă că reclamațiile cetățenilor sunt bazate de fapte reale: că nu sunt suficiente autobuze și că din cauza asta unii întârzie la serviciu pentru că autobuzul e neîncăpător, că vara nu există aer condiționat, iar iarna nu există căldură în autobuze, că nu sunt suficiente rute de transport și oamenii sunt nevoiți să parcurgă kilometri pe jos pentru a ajunge la locul de muncă, că se face discriminare (prin faptul ca romii nu sunt amendați dacă sunt prinși în autobuz fără bilet etc.).

 

Lucrurile astea le știm cu toții, cei care trăim în Baia Mare. Și mai știm și că firma de transport în comun e prost manageriată de oameni impuși de Cherecheș, că păpușarul principal acolo e primarul „Singurul care poate fi”. Acum știm cu toții și că anunțarea faptei pe canalele de informații controlate de Cherecheș a fost făcut pe sistemul redacțional al manipulării comunistoide (pornind de la un fapt real și acutizându-l prin argumente mincinoase).

 

Și tot de acum știm cu toții că Cirț a greșit (conducând acel autobuz câteva secunde), fapt pentru care probabil primarul Cherecheș ar vrea să procedăm cum au procedat în urmă cu 39 de ani milițienii din subordinea ministrului de Interne, George Homoștean: să-l anihilăm definitiv pe “terorist”. Pentru că-n acest oraș, acaparat de mult pe persoană fizică de Cătălin Cherecheș, lucrurile par să se fi întors în perioada regimului dictatorial, ghidată după principiul interlop “Cine nu e cu NOI, e împotriva noastră”.

 

P.S.: Și tu te întrebi acum: ce e mai grav pentru o persoană care ne cere votul, să conducă (dintr-o prostie, o disfuncționalitate cu echipa de campanie) un autobuz fără să aibă acest drept, sau să instige la minciună și încălcarea legii? Să conducă fără drept un autobuz sau să fie trimis în judecată în trei spețe pentru fapte de corupție (două pentru luare de mită și unul pentru controlul averilor)? Și tu te-ntrebi, acum…

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here