AU LUPTAT, DAR AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, înfrântă în deplasare, în ciuda unei prestații foarte bune în fața campioanei CSM București

0
2292

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Miercuri, 21 februarie 2024, în Sala Apollo din București, în meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii I la handbal feminin, CSM București a câștigat, cu 33-28 (17-17), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul gălățean Daniel Basso & Florin Tofan, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 1 (CSM București) și 9 (Minaur) și a pornit cu echipa gazdă din postura de favorită certă.

 

Bucureștencele, campioane en-titre și cu un parcurs perfect în campionat până la sincopa din etapa trecută (când au fost învinse de rapidiste, unica echipa care se apropie ca valoare a lotului de campioana en titre), au câștigat toate ultimele 5 meciuri directe (implicit și cel din turul acestei ediții, cu 29-22, la Baia Mare) și au intrat în meci cu o singură dilemă: scorul.

 

Însă socoteala de acasă nu se potrivește mereu. Minaur a început perfect meciul, conducând până în min. 10, 5-6. Apoi, bucureștencele au egalat și au reușit să preia conducerea însă doar pentru 5 minute (min. 15, 9-9), după care băimărencele au avut ele 5 minute care au provocat stupoare în Sala Apollo, distanțându-se la 3 goluri: 10-13 (min. 20).

 

Campioanele au revenit, egalând la 14 (min. 23), dar Minaur nu a cedat și a continuat să joace de la egal la egal cu cea mai valoroasă echipă a campionatului, având-o ca principală marcatoare pe Cazanga (7 goluri – practic a marcat din aproape orice șut, în pofida prestației din nou foarte bune a portarului suedez Eriksson).

 

Omoregie și Jensen încearcă suplinească lipsa din teren a vedetei Neagu, dar nu reușesc desprinderea. Joc foarte bun al Minaurului, care încheie repriza la egalitate cu campioana: 17-17. Băimărencele sunt eficiente în apărare, CSM a reușit în prima repriză doar 22 de șuturi pe poartă, față de 28 ale oaspetelor. Cele mai bune în prima repriză: portarul Eriksson și extrema dreapta Trine Østergaard Jensen de la CSM, Cazanga și pivotul Spugnini Santome de la Minaur. Ce repriză a făcut Minaur!

 

Începe repriza a doua și Kerekes duce oaspetele, în doar 3 minute, la două goluri avantaj: 17-19. CSM egalează printr-o dublă a lui Dindiligan, dar Spugnini Santome ține Minaur în avantaj: 19-20. E rândul lui Omoregie să iasă la rampă. S-au marcat 6 goluri în primele 5 minute ale reprizei. Minaur a rezistat până în min. 38 jucând de la egal la egal cu CSM București.

 

Apoi o cvintuplă Jensen – Omoregie – Flippes – Nikolic – Flippes le duc pe campioane la 5 goluri avantaj: 25-20 (min. 44). Portarul Erikson ține poarta închisă (are 11 șuturi parate la jumătatea reprizei secunde). Marchează și Popescu, dar Omoregie reface imediat diferența de 5 goluri, iar Nikolic o majorează. Băimărencele nu au marcat timp de 10 minute (între minutele 34 și 44). În min. 46 tabela indică 27-21. Mai este circa o jumătate de repriză.

 

Băimărencele revin cu 4 goluri (Cazanga din 7 metri – fault la Spugnini Santome -, pivotul Spugnini Santome, Kerekes și Pavlovic) și amenință din nou campioana 27-25 (min. 53). Se reactivează și Kobylinska (ce lot are CSM…) și marchează cu două trasoare de la 9 metri, dar Cazanga ține Minaurul în meci. Se intră în ultimele 5 minute: 29-27. Marchează repede Dindiligan. Mai sunt 3 minute, antrenorul Andrei Popescu (Minaur) cere time out. E 32-28.

 

Nu prea se mai poate face nimic care să schimbe soarta partidei. Gazdele au experiență prea mare pentru a claca pe final. Vukajlovic ratează atacul și antrenorul Adrian Vasile (CSM București) cere și el time out la doar un minut de la precedentul. Rotaru marchează de pe centru, Ujkic ratează de pe extremă și meciul se încheie cu 33-28.

 

Pentru Minaur au marcat Cazanga (10 goluri), Spugnini Santome (5 goluri), Kerekes (4 goluri), Gomes Da Costa (3 goluri), Popescu și Pavlovic (câte 2 goluri), Ianăși și Borș (câte 1 gol). Portarul Mihiș a avut 8 intervenții salvatoare. De la gazde s-au remarcat Omoregie (8 goluri), Kobylinska (6 goluri), Jensen (5 goluri), dar în special portarul Eriksson, cu 11 intervenții salvatoare (procentaj 40,74%).

 

În urma înfrângerii, Minaur va coborî, cel mai probabil, pe locul 10 (Corona Brașov joacă mâine, în deplasare la CSM Târgu Jiu, oricare echipă câștigă depășește Minaur în clasament). În etapa următoare, a 18-a, Minaur joacă la Baia Mare, sâmbătă, 9 martie, cu CS Dacia Mioveni 2012, echipă clasată pe locul 11 (penultimul). Un meci care n-ar trebui să le creeze probleme băimărencelor.

 

* Foto: @CSM București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here