EXCLUSIV – O asociere locală a câștigat un contract de 6 milioane de lei pentru reabilitarea unei școli din orașul Borșa

0
176

INVESTIȚIE – ȘCOLI BORȘA. Administrația publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de edilul Ion Sorin Timiș (PSD), a semnat un contract în valoare de aproape 6 milioane de lei (exact: 5.929.115,32 lei – toate sumele din articol includ TVA), care vizează proiectare și execuția lucrărilor de renovare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 8 din urbe, clădire construită în anul 1961 (până în anul 1970, în imobil au funcționat și clase de liceu).

 

Cea mai mare parte a finanțării provine din sursă nerambursabilă, prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Contractul a fost semnat la 6 februarie 2024, cu asocierea de firme locale Zebra Art Studio SRL & Mentor Construct SRL. Lucrările trebuie finalizate în 14 luni.

 

Identitățile câștigătorilor
Firma Zebra Art Studio SRL, leader de asociere, este înregistrată în Borșa și aparține lui Rebecca Andrada Banc și Ion Roman (asociați în procente egale). Firma a fost fondată în 2015, în Câmpulung (jud. Argeș), de Ionuț Florin Pescaru și presta activități de arhitectură. La finalul anului 2019, firma a fost cedată familiei locale Danci – Ioan Danci (45 de ani) și Claudia Maria Danci (44 de ani) -, iar la finalul anului 2020, familia Danci se retrage scriptic din firmă în favoarea proprietarilor actuali, Banc și Roman (care mai deține participațiuni în firmele Val Del Partner SRL și Cearcănul SRL, ambele înregistrate în Borșa) – explicația sintagmei “retragere scriptică”: soții Danci dețin firma de construcții Yanis Nord SRL, iar adresa de contract a leaderului de asociere, Zebra Art Studio, este cea a firmei Yanis Nord. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 6,41 milioane de lei și un profit net de circa 632.000 lei, indicatori financiari realizați cu 13 angajați, dar și cu datorii de 5,26 milioane de lei.
Firma Mentor Construct SRL, asociat secundar, este înregistrată în Cluj-Napoca (a avut o perioadă și un punct de lucru în Borșa) și este o companie de antrepriză generală în proiectare. Firma este deținută de Ionel Timiș (39 de ani), originar din Borșa, și a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 3,61 milioane de lei și un profit net de circa 2 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 9 angajați, dar și cu datorii de 1,64 milioane de lei.

Asocierea câștigătoare a licitației în care a fost unic ofertant a subcontractat 5,11% din valoarea totală a contractului (în valoare financiară: circa 303.000 lei) firmelor Electrom Smart Proiect SRL (care va primi 237.164,61 lei pentru execuția instalațiilor electrice), Procatel Servimpex SRL (care va primi 64.034,45 lei pentru proiectarea părții de instalații) și Exa Concept SRL (care va primi 17.787,35 lei pentru verficarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție).

 

* Foto: @maramures.org

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here