EDILITAR – Contract de 2,8 milioane de lei pentru sistem de iluminat public cu aparate cu sursă LED în Târgu Lăpuș și localitățile aparținătoare

0
657

ILUMINAT PUBLIC. Administrația publică locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe (PNL), a introdus în licitație un contract estimat la 2,8 milioane de lei (exact: 2.847.872,18 lei, sumă care include TVA) și care vizează execuția lucrărilor de montare a 690 de aparate de iluminat cu sursă LED și un sistem de telegestiune.

 

Finanțarea este susținută, în cea mai mare parte, din sursă nerambursabilă, prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (cofinanțarea Primăriei Târgu Lăpuș este de circa 247.000 lei).

 

Contractul prevede demontarea vechilor aparatelor de iluminat, montarea celor noi (care vor avea o durată de viaţă nominală de minimum 100.000 ore și trebuie montate atât în Târgu Lăpuș cât și în cele 13 sate aparținătoare: Boiereni, Borcut, Cufoaia, Dămăcușeni, Dobricu Lăpușului, Dumbrava, Fântânele, Groape, Inău, Răzoare, Rogoz, Rohia și Stoiceni), precum și instalarea sistemului de telegestiune.

 

Ofertele sunt așteptate până la 12 martie 2024, iar criteriul de atribuire al contractului este Prețul cel mai mic. Lucrările trebuie finalizate în 3 luni. În urma finalizării proiectului, administrația locală va economisi circa 70% din consumul pe care îl are acum, implicit și din prețul pe care îl achită distribuitorului de energie electrică.

 

* Foto generică: @Primăria Târgu Lăpuș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here