DOCUMENTUL FINAL – Administrația Maramureșului a primit autorizație de construire pentru reabilitarea Muzeului Județean de Artă din Baia Mare, investiție de peste 29 de milioane de lei

0
2442
Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

REABILITARE – MUZEUL DE ARTĂ BAIA MARE. Miercuri, 21 februarie 2024, Consiliul Județean (CJ) Maramureș a primit autorizația de construire pentru obiectivul investițional de reabilitare a Muzeului Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare, imobil localizat pe strada 1 Mai nr. 8. Valoarea declarată a lucrărilor este de peste 29 de milioane de lei (exact. 29.021.691,35 lei) – ceea ce înseamnă că autoritatea județeană a plătit Primăriei o taxă de eliberare a autorizației de construcție în valoare de 145.108,46 lei (0,5% din valoarea stabilită pe baza declarației solicitantului).

 

Autorizația de construire este actul final emis de administrația publică locală pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor de construcții și presupune ca obiectivul să aibă toate avizele, certificate, autorizațiile impuse de legislația din domeniu. Practic, actul administrativ care îți permite demararea efectivă a construcției.

 

•••INFO•••
Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este una dintre instituţiile publice de cultură aflate în subordinea CJ Maramureş. Pentru reabilitarea clădirii a fost semnat în 2023 un acord de parteneriat între administrația județeană și muzeu, CJ Maramureș urmând să asigure întreaga cofinanțare a proiectului investițional, care a fost depus spre finanțare prin Programul Regional 2021-2027 în octombrie 2023.
Muzeul este singular în țară prin profilul colecțiilor, toate fiind dedicate istoriei trecute şi prezente a Centrului Artistic Baia Mare. Clădirea în care funcţionează muzeul (începând din 1984) a fost edificată în anul 1748, ultimele lucrări majore de modernizare fiind realizate în perioada 2007-2011. Imobilul, fost sediul al Oficiului Salinelor din Imperiul Austriac, este clasificat monument istoric de categorie A (importanță națională).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here