DECIZIE DEFINITIVĂ – Începe judecata și în cazul socrilor lui Cherecheș, acuzați că au încercat să mituiască un judecător din completul de apel care l-a condamnat pe fostul edil al Băii Mari

3
8954

FLAGRANT: MITĂ LA JUDECĂTOR. La 3 luni de la reținerea în flagrant a socrilor lui Cătălin Cherecheș, care încercau să mituiască un judecător din completul de apel al procesului de corupție al fostului primar al Băii Mari, instanțele mureșene au dispus, definitiv, începerea procesului în care DNA i-a trimis în judecată pentru dare de mită pe Claudia Gliga (soacra lui Cherecheș) și pentru complicitate la dare de mită pe Dorin Petru Gliga (socrul lui Cherecheș).

 

Soții Gliga au fost trimiși în judecată de DNA în 19 decembrie 2023, însă cei doi inculpați au formulat cereri şi excepţii prin care contestau legalitatea sesizării instanţei. În 10 ianuarie 2024, Tribunalul Mureș a respins aceste cereri, dar soții Gliga au contestat decizia și abia la 14 februarie 2024 Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondate contestaţiile, menținând decizia Tribunalului, care a dispus începerea judecăţii cauzei. Hotărârea este definitivă (fără cale de atac). Tribunalul Mureș a programat deja primul termen, la 14 martie 2024.

 

Socrii lui Cherecheș (aflat și acum în închisoare în Germania) vor fi judecați sub control judiciar și supravegherea Poliției Reghin, după ce au fost  în arest și apoi în arest la domiciliu.

 

Speța: încercare de mituire a unui judecător de Curte de Apel

 

Conform procurorilor DNA Cluj, în 25 noiembrie 2023, în contextul în care ginerele soților Gliga, pe atunci primarul Cătălin Cherecheș, era judecat într-un dosar de corupţie aflat în faza apelului, soacra acestuia a luat legătura cu mama uneia dintre judecătorii completului (martor în cauză) şi s-ar fi oferit să achiziţioneze o mică afacere pe care aceasta o deţinea în Târgu Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. „Această „ofertă” iniţială ar fi fost valabilă doar în condiţiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunţe o sentinţă favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârşirea unor presupuse infracţiuni de corupţie”, indică DNA Cluj.

 

În 6 noiembrie 2023, Claudia Gliga a promis judecătorului Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, prin intermediul mamei acesteia, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puţin egală cu suma menţionată anterior, restul urmând a fi remişi după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

 

În 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Iulius Mall Cluj-Napoca, Claudia Gliga i-a dat mamei judecătorului Fărcaș-Hîngan avansul de 50.000 euro promis şi o cutie cu prăjituri, fiind prinsă în flagrant. În demersurile acestea, Claudia Gliga a fost ajutată de soţul său, acesta asigurându-i transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro, susține DNA.

 

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale. Dosarul este judecat la Tribunalul Mureş.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Bun. Și cei care au întreținut economia schimbului în toată perioada Cherecheș ce pățesc ? Îmbogățiții orașului conectați la edil sunt liberi și prosperi. FILMUL CU HORA DE LA NUNTĂ !!!

  2. Și totuși, de unde provin banii de șpagă și ce treabă aveau cei doi soți Gliga (mureșeni de loc) la Baia Mare, în dimineața zilei cu flagrantul? Vipera (adevăratul cap al clanului), scapă și de această dată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here