INCONȘTIENȚĂ – Dosar penal pentru distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmației (GALERIE FOTO)

0
2611

DIG VANDALIZAT. Administraţia „Apele Române” Someș-Tisa a anunțat că joi, 19 august 2021, a constatat că pe o lungime de 70 de metri din digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmației „s-au executat lucrări de terasamente neautorizate care au condus la distrugerea digului”. În cauză s-a apelat Serviciului de Urgență 112, iar politiștii de la Serviciul Criminalistic, în urma verificărilor efectuate la fața locului, au deschis un dosar penal.

 

Situația va fi semnalată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș, iar Apele Române Someș-Tisa vor începe în regim de urgență lucrările de refacere a continuității liniei de apărare a orașului Sighetu Marmației. Costurile pentru refacerea digului, estimate la 150.000 de lei, vor fi recuperate după finalizarea procedurilor judiciare.

 

Digul de apărare al municipiului Sighetu Marmației are 4,86 kilometri lungime și a fost construit în anul 1964. În acest moment, cu un dig de apărare întrerupt, în cazul unor inundații, se pot genera pagube semnificative.

 

 

* Foto: @ Apele Române

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here