MANAGEMENTUL DEȘEURILOR – În Cavnic se vor monta suprateran 13 insule ecologice digitalizate, investiție din fonduri nerambursabile

0
8

CAVNIC. În 13 zone de aglomerate de locuințe din orașul maramureșean Cavnic se vor monta insule ecologice digitalizate, în urma unei finanțări nerambursabile de circa 1,1 milioane de lei, obținută de administrația publică locală prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Edilul localității, Vladimir Petruț (PNL), a explicat cum vor funcționa acestea și care este motivația implementării obiectivului investițional.

 

Aproape 900.000 lei am obținut prin PNRR pentru implementarea acestui proiect de construire a unor insule ecologice digitalizate, care vizează modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor. Aceste insule ecologice digitalizate vor fi montate în zonele de blocuri, fiind alocate în medie 100 de familii/obiectiv. Practic, fiecare familie va plăti salubritatea în conformitate cu cantitatea de deșeuri produsă.
În zona de pubele, se va intra doar cu un card special (fiecărei familii din respectiva zonă urmând să îi fie alocat un card). Dacă nu locuiești în zona respectivă, nu poți arunca gunoiul menajer, pentru că nu poți să pătrunzi în interiorul amenajat pentru depozitarea deșeurilor.
În zonele de case nu poate fi implementat cu eficiență acest sistem, iar acolo depozitarea deșeurilor menajere se va face clasic, la pubele, dar selectiv. Începând din 1 mai 2024, vom începe distribuirea a 12.000 pubele în zonele de case ale orașului, a explicat primarul Vladimir Petruț.

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here