ȘI TOTUȘI, NU S-A TERMINAT – DNA Cluj a depus apel la sentința de condamnare cu suspendare a socrilor lui Cherecheș, care au încercat să mituiască un judecător pentru a-și salva ginerele

2
712
Soții Gliga

CONTESTAȚIE. Vineri, 12 aprilie 2024, DNA Cluj a depus apel în dosarul în care magistratul de caz al Tribunalului Mureș i-a condamnat cu suspendarea executării pedepsei pe socrii fostului primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga, la 3 ani, respectiv 2 ani și jumătate. Contestarea hotărârii din prima fază procesuală va fi judecată la Curtea de Apel Târgu Mureș.

 

Vă reamitim că joi, 11 aprilie 2024, socrii lui Cherecheș (la rândul său condamnat pentru luare de mită și aflat în închisoarea de la Rahova) au primit pedepse cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare (de 4 ani, respectiv de 3 ani), obligându-i să participe la programe de reintegrare socială, să presteze muncă în folosul comunității (120 de zile, respectiv 100 de zile la Spitalul din Reghin sau la Primărie).

 

Cei doi, care au fost reținuți, arestați și plasați în arest la domiciliu în perioada 8 noiembrie 2023 – 7 februarie 2024, se află acum sub control judiciar. Ei au fost reținuți în flagrant de DNA Cluj când încercau să mituiască cu 50.000 de euro judecătorul Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, prin mama acesteia (cele două au anunțat DNA imediat ce le-a fost propusă mita, fapt care a dus la prinderea în flagrant a soților-inculpați Gliga).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Intrebare …
    …sursa banilor care au constituit prima transa din totalul promis de inculpati, denuntatoarei, mama judecatoarei ?
    De unde au avut acesti bani( declarau ca au venit dupa ei in BAIA MARE ). Deci la cine au venit pt a ridic aceasta suma si cine promitea completarea ei pana la limita impusa de catre cea care trebuia sa dea ,,o sentinta mai blanda ,, in dosarul de luare de mita a edilului baiamarean si ginere al acestor acuzati de trafic de influenta, dare de mita, etc.
    Ei , inculpatii, cica erau vai mama lor , din pdv financiar cu sechestre pe imobil si o afacere cu prajituri, cu cifra economica redusa(citez din inf. din media).
    Deci ar fi interesant cine e la ,,butoane,,?! In spatele acestor oameni, care au cazut ca musca -n lapte, incercand sa faca ,in viziunea lor, un bine…Au pierdut din vedere un amnanunt…LEGEA. Care acum ii condamna pt metoda gresita , aplicata , in intentia lor buna. Si au mai pierdut ceva din vedere la fel de important cand au decis sa se implice in acesata manevara ilegala, moralitate si onoarea. Daar au unii impresia ( poate ca un mic procentaj dintre si reusesc) ca prin prisma avutiei si a banilor sau a functilor , sunt mai presus de lege si caile ei clare .
    Din pacate pe ei si nici pe al lor ginere , banii de data asta i-au infundat…
    Deci, ar fi interesant(poate cei indriduiti , organele de ancheta, procurorii care au instrumentat dosarul si judecatorii )…au pus la randul lor acesata intrebarea…sursa banilor care faceau obiectul mitei,Si daca se stia (chair imprumutati sau oferiti de sursa respectiva catre ei) care era directia de utilizare a lor.
    Parca la un moment dat ,in inregistrarea care o incrimina pe inculpata , se spune ceva de ,,noi mamele,, sau asa ca intre,,mame,,. Adica , ea mama soacra , denuntatorea, mama judecatoarei, prin a carei persoana se dorea indirect mituirea respectivei magistrate ,…si vag se pomenea de o alta mama., de la care ar fi primit banii.
    Na, ma intreb si eu…ca orice om. Ca nu se ichide cercul.
    Dumnezeu sa le ajute , ca mare pacoste si-au adus pe cap…Cand te gandesti ca au facut orice ar face un parinte…Numai ca ei au facut-o de la inaltimea inganfarii si a crezului ca legea e pt fraieri si saraci.
    …au aflat ca in realitate e altfel ,pe propria lor piele.
    Cel mai bun profesor , e pielea proprie, dar costa cateodata al naibii de mult si mai ales al naibii de rau, acest profesor
    Toate trec…timpul le spala .
    Sanatosi sa fie si sa spere.Si mai ales sa traga invatamintele de rigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here