LUCRURI BUNE – Cursuri de alfabetizare rapidă pentru copiii din cea mai săracă comunitate din Maramureș

0
583

PONORÂTA – COROIENI. În satul Ponorâta (com. Coroieni), acolo unde își duce zilele cea mai săracă comunitate de romi din Maramureș, copiii din clasele primare care merg regulat la școală, dar nu au reușit să învețe să scrie și să citească, tocmai au absolvit un prim ciclu de cursuri intensive de alfabetizare rapidă și de dezvoltare personală prin aventură și joc. De acțiune s-au ocupat 6 specialiști ai Fundației Noi Orizonturi din Lupeni și mai mulți profesori voluntari de la Școala Coroieni și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

 

Aceste cursuri au rolul de a îmbunătăți rezultatele școlare ale copiilor din Ponorâta, dar și de a le crește încrederea în sine, să îi învețe să lucreze în echipă și să respecte reguli de grup și sunt parte dintr-un proiect al ONG-ului Reality Check (în parteneriat cu Primăria Comunei Coroieni, Fundația Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop și cu susținerea Școlii Gimnaziale Coroieni), o asociație care se implică în Ponorâta de mai bine de 8 ani, timp în care viața oamenilor s-a îmbunătățit semnificativ: cei mai mulți copii frecventează regulat grădinița și școala și 2 copii chiar au ajuns la liceu, fapt de neimaginat până acum.

 

De asemenea, în urma implicării celor de la Reality Check, la Ponorâta există o din anul 2015 o baie publică și o parte dintre oamenii de acolo au condiții mai bune de locuit. Însă mai este însă mult de lucru pentru recuperarea decalajelor dintre cei din Ponorâta și alți locuitori, pentru că sărăcia aduce cu sine lipsa oportunităților de dezvoltare, iar în acest context pentru copiii din familii vulnerabile educația reprezintă singura șansă de a recupera decalajul.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here