HANDBAL – Minaur Baia Mare învinge SCM Râmnicu Vâlcea cu un gol marcat în ultimele secunde și se menține pe locul 2 în Liga Națională

0
534

LIGA NAȚIONALĂ. Sâmbătă, 1 mai 2021, într-un meci contând pentru etapa a 19-a a Ligii Naționale de handbal feminin, desfășurat la Bistrița, Minaur Baia Mare a învins cu 31-30 (12-14) SCM Râmnicu Vâlcea, menținându-se pe locul 2, după CSM București.

 

5 minute de echilibru (3-4) au fost urmate de o desprindere a vâlcencelor la 6 goluri (4-10 și 5-11, min. 13). A fost momentul în care băimărencele își revin ca un boxer în corzi și înscriu de 5 goluri consecutive (prin Fais și Kovacevic – câte două, Fujita și Lavko), reducând diferența la un gol (10-11, min. 20) – prima repriză s-a închiat 12-14, în favoarea vâlcencelor.

 

Cea de-a doua repriză începe cu Minaur care are o Larrisa Fais Munhoz Araujo în zi mare, se desprinde la 3 goluri (18-15, min. 38). Vâlcencele nu renunță la luptă și în min. 42 egalează la 20 (prin spaniola Gonzalez Alvarez Mireya), însă Minaur revine la conducere și în min. 47 are din nou o diferență de 2 goluri pe tabela de marcaj.

 

Cu 11 minute înainte de final, scenariul se schimbă și vâlcencele egalează 23-23, iar apoi preiau conducerea cu două goluri (27-29, min. 54). Blohm reduce diferența, apoi vâlcencele o pierd pe eliminata Elena Cristina Florică, iar Minaur se duce spre victorie: Fais egalează la 29, Laslo egalează la 30, iar cu 20 de secunde înainte de fluierul de final Burlachenko înscrie golul victoriei.

 

O victorie care o stabilizează pe Minaur pe locul 2, cu 49 de puncte. Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au înscris: golghetera campionatului, Kovacevic (8 goluri), Fais Araujo (7 goluri), Lavko (5 goluri), Blohm (4 goluri), Fujita (3 goluri), Laslo și Burlachenko (câte 2 goluri). De la Râmnicu Vâlcea s-au remarcat: Lopez (9 goluri), Liscevic și Gonzalez (câte 5 goluri). Următorul meci al băimărencelor este în 5 mai, la Turda, cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

 

* Foto: @ SCM Râmnicu Vâlcea

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here