VREMEA – În Maramureș, temperaturi de până la 25 de grade Celsius

0
206

METEO. Specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie prognozează pentru următoarele două săptămâni (9-22 aprilie) o vreme în general caldă, însă şi cu variaţii termice începând din 15-16 aprilie până spre finalul intervalului, asociate cu precipitaţii pe arii extinse.

 

Conform prognozei de specialitate, în Maramureş, în prima săptămână de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime va scădea uşor spre 22 de grade Celsius, însă în următoarele două zile va creşte, ajungând la 24-25 de grade Celsius.

 

Până în 15 aprilie, temperatura aerului va scădea uşor şi se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celius. Începând din 16 aprilie, este anticipată o răcire ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv o medie ce nu va depăşi 16-18 grade Celsius.

 

Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade Celsius, cu valori mai ridicate în jurul datei de 13 aprilie, dar şi mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade Celsius. Începând cu 10 aprilie, se vor semnala ploi pe arii restrânse, probabilitatea pentru averse moderate cantitativ va fi ridicată în ziua de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16-18 aprilie.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here