VREMEA – În Maramureș, temperaturi de până la 25 de grade Celsius

0
87

METEO. Specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie prognozează pentru următoarele două săptămâni (9-22 aprilie) o vreme în general caldă, însă şi cu variaţii termice începând din 15-16 aprilie până spre finalul intervalului, asociate cu precipitaţii pe arii extinse.

 

Conform prognozei de specialitate, în Maramureş, în prima săptămână de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime va scădea uşor spre 22 de grade Celsius, însă în următoarele două zile va creşte, ajungând la 24-25 de grade Celsius.

 

Până în 15 aprilie, temperatura aerului va scădea uşor şi se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celius. Începând din 16 aprilie, este anticipată o răcire ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv o medie ce nu va depăşi 16-18 grade Celsius.

 

Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade Celsius, cu valori mai ridicate în jurul datei de 13 aprilie, dar şi mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade Celsius. Începând cu 10 aprilie, se vor semnala ploi pe arii restrânse, probabilitatea pentru averse moderate cantitativ va fi ridicată în ziua de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16-18 aprilie.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ