EXCLUSIV – S-a semnat contractul de peste 14 milioane de lei pentru înființarea rețelei de canalizare și racordarea a peste 200 de locuințe în Asuaju de Sus: află identitatea câștigătorului

0
3589

CONTRACT – ASUAJU DE SUS. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Asuaju de Sus, controlată de edilul Vasile Boitor (foto sus dreapta, PSD – primar de 28 de ani, din anul 1996), a semnat un contract în valoare de peste 14 milioane de lei (exact: 14.351.598,49 lei, sumă care include TVA), care vizează execuția lucrărilor de înființare a sistemului de canalizare menajeră din comună.

 

Contractul a fost semnat la 23 februarie 2024 cu firma Prof Con Invest SRL din Baia Mare, după scenariul clasicizat: 3 oferte, una retrasă, una declarată inadmisibilă, iar cea declarată conformă desemnată, evident, câștigătoare.

 

Firma Prof Con Invest SRL, specializată pe construcția clădirilor, este deținută de vișeuanii Ion Tomoiagă (46 de ani, deține 90% din părțile sociale) și Gheorghe Tomoiagă (10%). În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 26,71 milioane de lei (creștere de… 150%!) și un profit net de circa 157.000 lei (ceea ce înseamnă că a lucrat cu o marjă de profit de… 0,59%, ca Armata Salvării), indicatori financiari realizați cu 16 anagjați, dar și cu datorii de circa 12,8 milioane de lei.

Firma băimăreană trebuie să monteze în Asuaju de Sus conducta de canalizare menajeră pe o distanță de 8,6 kilometri (exact: 8.651 metri), să execute 222 de cămine de vizitare și să racordeze la rețea 219 proprietăți.

 

Obiectivul investițional mai include montarea unei stații de epurare (cu trepte de epurare mecanică, epurare biologică, tratare terțiară – pentru dezinfecția apei epurate – și prelucrarea nămolului stabilizat aerob) și a unei staţii de măsură a parametrilor apă epurată. Lucrările trebuie finalizate în 2 ani (24 luni) și constructorul trebuie să le garanteze o perioadă de 3 ani (36 luni).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here