DEZVĂLUIRE – Identitatea procurorului din Baia Mare care l-a trimis în judecată pe primarul Cherecheș într-un nou dosar penal

2
3268

PROMISIUNE ÎNDEPLINITĂ. Așa cum v-am promis AICI, 2mnews vă devoalează identitatea tânărului procuror al Parchetului Baia Mare, care și-a asumat trimiterea în judecată a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, într-un nou dosar penal ce vizează comiterea infracțiunii purtare abuzivă. Acesta este Cosmin Marius Fiț.

 

Originar din Sălaj, absolvent (cu media 9,44) al Institutului Național al Magistraturii în aprilie 2022, procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița și numit în mai 2022 în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, procurorul Fiț a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare printr-un transfer aprobat din 1 martie 2023 prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Probabil a fost o mare ușurare pentru șefii procurorilor băimăreni, care au putut astfel să vireze unui tânăr “venetic” dosarul în care li se cerea să exprime o soluție care-l viza taman pe Întâi-stătătorul urbei în urma unei evidențe (infracțiunea de care este acuzat primarul Cherecheș, purtare abuzivă, având loc în 9 decembrie 2021, fiind filmată: este vorba despre ședința Consiliului Local Baia Mare în care a proferat public numeroase insulte la adresa alesului local, Bogdan Hodorogea, despre care aveți detalii în linkul postat la începutul acestei scrieri).

 

În fază incipientă, plângerea a fost dată în cercetarea polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale al IPJ Maramureș, care la 6 mai 2022 au dispus începerea urmăririi penale împotriva primarului Cherecheș. La 13 februarie 2023, în urma probelor din dosarul de urmărire penală Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus „punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva suspectului Cherecheș Cătălin, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296, alin. 1 din Cod Penal”.

 

Cherecheș a fost audiat în prezența avocatului ales, și-a făcut copii după dosar, a dat două declarații (una ca suspect și una ca inculpat). Martorii din dosar sunt secretarul municipiului Baia Mare (subalterna primarului) și un consilier local. La 25 aprilie 2023, tânărul procuror Cosmin Marius Fiț a finalizat rechizitoriul cu dispunerea trimiterii în judecată în stare de libertate a primarului Cătălin Cherecheș (44 de ani) pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

 

Poate că acțiunea îl va liniști pe Întâiul edil al urbei în privința acestei deja deranjante carențe comportamentale, manifestată deseori în situații publice prin proferarea insultelor la adresa oricui nu este de acord cu poezia pe care o recită. Și poate înțelege că aleșii locali (consilierii) nu sunt angajații sau yes-man-ii lui, ci sunt desemnați de cetățenii care plătesc taxe și impozite pentru ca orașul să fie dezvoltat, deși el a rămas încremenit în subdezvoltare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here