CÂND DECID „CĂPITANI” ȘI „LOCOTENENȚI” – Oficial: Ce restanțe financiare are clubul Minaur Baia Mare față de sportivii de la secția Handbal

2
2598
Ioan Doru Dăncuș și Cătălin Cherecheș

AICI S-A AJUNS. … privesc fotografia aceasta. Cu tristețe. „Căpitanul” și „locotenentul” în extaz, bucurându-se cu pumnii încleștați la o altă victorie a echipei de handbal a legendarului club Minaur… Priviți-o atent înainte de a citi literele-nșiruite care urmează.
Din cauza faptului că executivul Primăriei Baia Mare controlează amatoricește bugetul local, nereușind să-și armonizeze decât scriptic bugetul de venituri cu cel de cheltuieli, a devenit recunoscută ca fiind o administrație rău-platnică, cu datorii la bănci, firme, ONG-uri, instituții și, după cum veți afla din această scriere, la clubul sportiv din subordine.

 

Patru salarii/drepturi sportive restante au sportivii secției Handbal a clubului Minaur Baia Mare, club de drept public în subordinea administrației publice locale. Practic, handbaliștii și handbalistele clubului băimărean au de încasat banii aferenți perioadei octombrie 2023 – ianuarie 2024 (curând și pe februarie 2024). Informația a fost confirmată de directorul clubului, Raluca Mureșan.

 

„În acest moment (n.red., 26 februarie 2024), după ce administrația ne-a repartizat plata a două salarii, avem restanțe contractuale la secția Handbal, atât la echipa masculină, cât și la cea feminină, aferente lunilor octombrie, noiembrie, decembrie 2023 și ianuarie 2024. La secția Fotbal, unde suma necesară plăților contractuale este mai redusă, suntem la zi”, a precizat directorul clubului Minaur, Raluca Mureșan.

 

În pofida acestor semnificative restanțe bănești, sportivii secției Handbal continuă să joace în Liga I, cu echipe din care multe au bugete mai mari și lefuri la zi (cel puțin nu cu restanțe de 4-5 luni), echipa de handbal masculin luptând cu Constanța pentru menținerea titlului de vicecampioană (acum, băimărenii sunt pe locul 3), iar echipa de handbal feminin joacă pentru menținerea în primul eșalon (este clasată pe locul 9).

 

… am scris nu doar pentru a informa public asupra adevărului privind o deranjantă situație de fapt, ci și pentru ca oamenii care merg la Sala Sporturilor să simtă, poate, că le pot oferi o compensație-suport în aplauze, în semn de respect, acestor sportivi care luptă pentru culorile clubului din Baia Mare, deși luptă împotriva unora plătiți mai bine și la data stabilită contractual, deși ei nu sunt plătiți la timp, deși au veșnic restanțe financiare semnificative. Aceștia, înainte de a fi sportivi, sunt oameni. Au familii, vise, vieți, muncesc în meseria în care sunt pregătiți, își fac calcule. Încercați o clipă să vă puneți în locul loc. O clipă doar.

 

Acești politruci pot face orice. Ei sunt pasageri în viață. Vin, pleacă, sunt înlocuiți. Însă Minaur va rămâne mereu în inimile băimărenilor. Și sportivii care joacă cu sigla clubului pe piept știu asta. Ei joacă pentru oamenii care respiră în același timp cu ei, care suferă și se bucură în același timp cu ei. Joacă pentru o idee nebunească devenită legendă. Chiar și fără bani. Banii sunt furați pentru alte scopuri, mergând pe circuitul roții. Se-ntorc de unde pleacă. Doar buzunarele-s diferite.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Pe de alta parte trebuie sa vedem daca orasul isi permite sa finanteze aceste echipe. Ca sa aduci jucatori de valoare dar care vin pe salarii pe masura si sa te bati in piept ca ei reprezinta Minaur si orasul Baia Mare nu stiu daca e ok. Eu ca si contribuabil cred ca avem alte prioritati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here