STRATEGIE RESPINSĂ – Cum a vrut municipalitatea Băii Mari să extindă Colonia Pictorilor

0
339

ACHIZIȚIE. Pentru extinderea Coloniei Pictorilor, municipalitatea Băii Mari vrea să cumpere o casă din vecinătatea complexului expozițional, cu 165.000 de euro. Casa (care are o suprafață construită de 93 de metri pătrați) și terenul aferent (în suprafață de 472 de metri pătrați) este situată pe strada Victoriei nr. 23/2 și a fost evaluată (la 166.200 de euro) de o firmă autorizată (PBS Eval Consulting SRL), în urma evaluării și a studiului de oportunitate pentru achiziţionarea imobilului, consilierii municipali vor trebui să decidă alocarea sumei de 772 200 lei din bugetul local al municipiului.

 

Conform unui proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii joi, 27 septembrie, în plus față de suma destinată achiziţionării imobilului, trebuie alocate și sumele necesare pentru plata taxelor legale şi notariale datorate de cumpărător, respectiv a onorariului pentru încheierea în formă autentică a contractului de vânzare-cumpărare și a costurilor de întabulare.

 

Numai că în această strategie a conducerii administrative a urbei, există o importantă sincopă, care poate fi decisivă: ambele comisii care au dezbătut proiectul (cea pentru amenajarea teritoriului și urbanism și cea pentru activități economico-financiare) au dat aviz negativ. În consecință, e greu de crezut că proiectul va deveni hotărâre.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here