AU CÂȘTIGAT – Vicecampioana Minaur se impune la Baia Mare în meciul cu U. Cluj și revine pe locul 2 în Liga națională

0
320

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Duminică, 19 noiembrie 2023, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii I la handbal masculin, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 41-37 (20-17), CS Universitatea Cluj. Meciul, arbitrat de cuplul Mihai Ciutacu din București & Alin Stamatoiu din Râmnicu Vâlcea, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 3 (Minaur) și 12 (Universitatea).

 

În min. 14, Minaur avea deja un avans de 5 goluri (8-3), liniștitor în aparență într-o partidă cu o unică dilemă: scorul la care va învinge vicecampioana. Până în min. 22, băimărenii au păstrat avantajul de 5 goluri (14-9), apoi oaspeții reușind, treptat, să îl reducă până la doar două goluri, reușind să intre la vestiare la o diferență de 3 goluri, după o repriză în care s-au marcat 37 de goluri: 20-17.

 

Ritmul a fost păstrat și în repriza secundă, într-o partidă cu 78 de goluri marcate în 60 de minute, o cadență care pare a fi ținut cont doar de satisfacerea deliciului spectatorilor în detrimentul tactic al apărării. Minaur s-a impus, previzibil, însă la o diferență mult mai mică decât a obișnuit în ultima perioadă.

 

O victorie care o urcă pe Minaur pe locul 2 al Ligii naționale (are un meci mai mult disputat decât Constanța), partidă în care au marcat Cumpănici (7 goluri), Da Silva Mollino (6 goluri), Cip și Nagy (câte 5 goluri), Sabou, Kotrc și Vujovic (câte 4 goluri), Botea și Erik Pop (câte 3 goluri) – portarii: Terekhov (8 parade salvatoare), Al-khafadji (6 parade salvatoare). De la oaspeți s-au remarcat Hossu (12 goluri), Coman (8 goluri) și portarul Szopka (13 parade salvatoare).

 

Minaur și-a disputat în devans meciul din etapa viitoare (câștigat cu 37-30 la Suceava), pentru că joacă în cupele europene. Următorul meci din campionat îl va disputa abia în 28 noiembrie, pe teren propriu, cu SCM Poli Timișoara (acum pe locul 11).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here