SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Premiera spectacolului „Urșii Polari”, primul proiect al programului Teatrul Prezent: intrarea publicului, liberă (cu rezervare)

0
163

SPECTACOL ÎN PREMIERĂ. Miercuri, 22 noiembrie, la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Municipal Baia Mare este programat, în premieră, spectacolul „Urșii Polari”, de Nicolas Billon, în regia artistică a lui Dan Cordea și Mircea Gligor, traducerea lui Alina Diciuc și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul este o producție a Teatrului Prezent, un program al Teatrului Municipal Baia Mare în care actualitatea imediată este pusă în conexiune cu experiențele trecutului, pentru un viitor mai bun și sustenabil. În distribuție: Mircea Gligor, Dan Cordea.

 

Teatrul Prezent se prezintă ca fiind preocupat „de dialogul cu publicul său, atât în teatru, cât și în afara lui, implicat în rezolvarea problemelor comunității”, fără a da soluții, dar prezentând „multe idei, care invită la reflecție”.

 

Spectacolul „Urșii Polari” este primul proiect al acestui program al Teatrului Municipal Baia Mare, realizat în parteneriat cu Climate Change Theatre Action (SUA), și este unul de conștientizare a schimbărilor climatice. Proiectul reprezintă o premieră la nivel național, „Municipalul” băimărean fiind primul teatru din România care s-a alăturat acestei inițiative mondiale, ce urmărește să implice artiștii în discursul despre schimbările climatice.

 

Spectacolul prezintă doi urși foarte flămânzi, care discută cu umor și nostalgie despre dispariția focilor din meniul lor, dispariție pusă pe seama schimbărilor climatice. În ciuda hazului de necaz, ei recunosc gravitatea problemei și explorează soluții bazate pe ce le oferă piața, precum și posibilitatea de a se adresa prin scrisori politicienilor. Dar ceea ce „pescuiesc” în final nu e tocmai ce și-au dorit. Spectacolul durează 60 de minute și este un semnal de alarmă tras de pe banchizele polare, cu ecou în întreaga lume.

 

A doua reprezentație a spectacolului – din al cărui colectiv tehnic mai fac parte Felix Mare (regia tehnică), Dan Prodan (sonorizare), Sandu Șimonca (lumini) și Teo Molnar (video)  – este programată joi, 23 noiembrie, de la ora 19.00. Ambele reprezentații vor fi urmate de discuții cu publicul – discuțiile, moderate de Alina Diciuc, au ca invitați prof. univ. dr. ing Ioan Bud (președintele Asociației Go Green Resources), Silvia Pop (președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare), Andrea Trif (antreprenor social, proprietar bistro sustenabil Greenys), Radu Ungureanu (educator de mediu).

 

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile – se recomandă publicului să facă rezervare: tel. 0736216437 (între orele 11-16), e-mail: [email protected].

 

* Foto: @Teatrul Municipal Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here