AU CÂȘTIGAT – Minaur s-a impus clar la Buzău și urcă pe locul 2 în Liga națională

0
140

HANDBAL MASCULIN – LIGA I. Vineri, 2 februarie 2024, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău, în meci contând pentru etapa a 15-a Liga I handbal masculin, HC Buzău 2012 a pierdut, cu 25-30 (11-11), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de bucureștenii Teodor Șerbu și Andrei Vasilescu, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 6 (Buzău) și 3 (Minaur).

 

Băimărenii au câștigat un meci în care gazdele s-au agățat de orice speranță, în principal datorită eficienței sporite în atac (ambele echipe au avut 37 de șuturi pe spațiul porții, Minaur fructificând 30 dintre oportunități, față de 25, buzoienii). Cumpănici, Botea, Nagy, Da Silva Mollino și Terekhov au fost cei mai buni jucători ai oaspeților, care au reușit să răzbune și semieșecul din tur, când buzoienii au obținut la Baia Mare un nescontat rezultat de egalitate.

 

Pentru Minaur au marcat: Cumpănici (9 goluri), Botea (6 goluri), Da Silva Mollino și Kotrc (câte 4 goluri), Nagy (3 goluri), Vujovic și Kozakevych (câte 2 goluri) – portarul Terekhov 10 intervenții salvatoare (procentaj 31,25% de parade reușite). De la gazde s-au remarcat Mosic (12 goluri), Monteiro De Barros (4 goluri) și portarul Komok (7 parade salavatoare).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 2 (probabil doar până duminică, când își dispută jocul din această etapă și Constanța). Următorul meci din Liga I, miercuri, 7 februarie, la Baia Mare, cu CSM Sighișoara.

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here