NOUA SESIUNE PARLAMENTARĂ – Senator USR Maramureș Dan Ivan: Împreună vom reforma România!

1
145
Dan Ivan, senator USR de Maramureș

PARLAMENT. Am început o nouă sesiune parlamentară! USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, a anunțat prioritățile acestei sesiuni.

 

Acestea includ:

 

1. Reducerea de taxe. USR se va lupta pentru eliminarea noii taxe introduse de PSD și PNL, respectiv impozitarea banilor pe concediu medical. Avem de asemenea în circuit un proiect cu reducerea TVA la carburanți, care ar ajuta inclusiv transportatorii/fermierii care se plâng de prețurile mari la combustibil.

 

2. Trebuie să facem reformele din PNRR și una dintre aceste reforme este eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

 

3. Continuăm să luptăm pentru proiectele care ajută tinerii. „Fără Păcănele lângă școli” trebuie să devină realitate. Am strâns 80.000 de semnături din toată țara pentru acest proiect.

 

4. Echitate și justiție până la capăt – USR are proiect privind confiscarea extinsă a averilor ilicite și care asigură victimelor posibilitatea de a-și recupera prejudiciul, dar și daune morale.

 

5. Ne luptăm pentru mediu. Avem mai multe proiecte deja depuse: DNA-ul Pădurilor și Centura Verde a Bucureștiului, un proiect care vizează acordarea de competențe Jandarmeriei Române de a opri în trafic camioanele cu lemne, dar foarte important este și proiectul care anulează legea PSD dată cu dedicație pentru familia Stănescu prin care suprafețele de apă pe care se cultivă stuf în Deltă au devenit pajiști.

 

6. Una din prioritățile USR va fi îmbunătățirea votului din diaspora, avem un proiect la un pas de adoptare în Camera Deputaților care prevede două zile de vot, prelungirea programului de vot pentru cei care stau la coadă la ora 21:00, vot prin corespondență și alte măsuri utile.

 

7. Pachet de legi pentru protecția mamelor. Una dintre legi vizează actualizarea indemnizației pentru creșterea copilului și a stimulentului de inserție cu rata inflației și vom lupta pentru înființarea registrului mamelor minore.

 

8. Pachet de legi și în domeniul educației care vizează actualizarea burselor elevilor cu rata inflației, cumpărarea de calculatoare pentru elevi, asigurarea banilor pentru transport, creșterea siguranței în școli, înființarea platformei Univedu pentru înscrierea online la facultate.

 

Sunt la dispoziția cetățenilor în cabinetele parlamentare din Baia Mare, Sighetu Marmației sau Borșa. Îmi doresc să mă întâlnesc cu cât mai mulți maramureșeni pentru a veni cu soluții legislative pentru problemele semnalate.

 

Dan Ivan, senator de Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. AȘ DORI SĂ VĂD CAND VEȚI PUNE ÎN APLICAȚIE O LEGE DE RECUNASTERE PENTRU ATROCITĂȚILE FĂCUTE DE CATRE STAT LA COPII CRESCUTI ÎN LAGĂRELE CASELOR DE COPII ÎNAINTE DE 1989 CU O COMPENSAȚIE BĂNEASCĂ 2000/2500 LEI LUNAR PE VIATA SCUTIRE DE IMPOZIT PRECUM REVOLUȚIONARILOR ,DEOARECE ACEST LUCRU TREBUIA SĂ FI FACUT CHEAR DIN 1990 PENTRU SUFERINȚA PROVOCATĂ ACELOR PERSOANE DISTRUSE PE VIATA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here