LIGA NAȚIONALĂ – Fetele de la Minaur au învins și Rapid, iar joi întâlnesc CSM Slatina

0
294

HANDBAL FEMININ. Marți, 27 aprilie, în Sala Polivalentă din Bistrița, într-un meci contând pentru etapa a 17-a a Ligii Naționale, CS Minaur Baia Mare a învins cu 25-21 (16-10) formația Rapid București, într-un meci arbitrat de constănțenii Ionuț Cazan și Gesur Suliman. În urma victoriei, Minaur Baia Mare rămâne pe locul 2, cu 43 de puncte (3 mai puține decât CSM București și 1 mai mult decât SCM Râmnicu Vâlcea).

 

După un început echilibrat doar în primele 4 minute (3-3), băimărencele s-au desprins la o diferență confortabilă de 3 goluri, accelerând în ultimele 5 minute ale reprizei, pe care au încheiat-o cu 3 goluri consecutive (marcatoare: Fujita, Popa și Araújo), intrând la vestiare cu o diferență care scutește de comentarii: 16-10.

 

În repriza a doua, Minaur s-a dus la 7 goluri diferență (în min. 36, golghetera campionatului, Kovacevic, a marcat pentru 19-12), însă apoi au lăsat-o mai moale, în doar 8 minute rapidistele marcând de 5 ori (și băimărencele doar o dată) și revenind la un scor mai echilibrat 20-17. Meciul s-a scurs apoi spre final cu această diferență (mai umană), încheindu-se cu 25-21, într-un final lipsit de orice emoție pentru Minaur, deși meciul a fost unul de mare luptă și a necesitat mare consum de efort pentru sportive.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Kovacevic (8 goluri – a ajuns la 103 goluri marcate în această ediție de campionat), Fujita și Popa (câte 4 goluri), Tănăsie (3 goluri), Laslo (2 goluri), Araújo și Blohm (câte 1 gol). De la rapidiste s-au remarcat Kassoma (7 goluri) și Blojevic (4 goluri).

 

Meciurile acestui început de retur au loc în cadrul unui turneu organizat la Bistrița, unde joi, 29 aprilie, Minaur joacă cu CSM Slatina, iar sâmbătă, 1 mai, cu SCM Râmnicu Vâlcea (meci televizat, de la ora 16, de TVR 1).

 

* Foto: @ Alex Nicodim via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here