AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins categoric, la Baia Mare, Dacia Mioveni și a urcat pe locul 8 în clasamentul ligii naționale

0
1264

HANDBAL FEMININ – LIGA I. Luni, 11 martie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii I la handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 37-27 (17-12), partida cu Dacia Mioveni 2012. Meciul, arbitrat de cuplul clujean Gabriel Badiu & Ioan Barbu, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 9 (Baia Mare) și 13 (Mioveni).

 

Disproporționată prin prisma pozițiilor din clasament (oaspetele ocupau penultimul loc, cu 13 puncte, obținute din 4 victorii, 1 egal și 12 înfrângeri), confruntarea celor două echipe și-a câștigat deja statutul de meci tradițional echilibrat, în ultimele 5 partide directe băimărencele câștigând de 3 ori și miovencele de două ori), însă gazdele aveau de luat o revanșă, după ce în tur Dacia s-a impus la Mioveni cu 6 goluri diferență (33-27). Ambele echipe veneau după 4 înfrângeri consecutive, ultima victorie a lor datând din 26 ianuarie.

 

Oaspetele au început mai bine, au ajuns la 1-3 (Vizuete, Kojic și Isic marcatoare), dar băimărencele au revenit, în min. 7 au egalat situația pe tabela de marcaj (3-3, golul egalizator marcat de Cazanga), iar apoi au trecut în avantaj, la capătul primelor 10 minute Minaur având două goluri avantaj (5-3) și pe centrul suedez Amelia Lundbäck în postură de principală marcatoare.

 

Distanța începe să crească, tabela indicând la prima jumătate a reprizei o diferență de 5 goluri: 10-5 (min. 15). Antrenorul Popescu (Minaur) joacă pe extreme cu Borș (în dreapta) și Kerekes (în stânga) și tinerele jucătoare se dovedesc eficiente, marcând jumătate din golurile echipei. Repriza se încheie cu 17-12. Minaur a înscris cu 9 jucătoare, dar Oana Borș este de departe MVP-ul primei reprize (5 goluri, procentaj 100%) – bun și jocul Katarinei Pavlovic. De la oaspete, principala marcatoare a fost centrul spaniol Judith Vizuete (3 goluri), dar cea mai bună a fost croata Dora Krsnik.

 

În primele 10 minute din repriza secundă, avantajul de 5 goluri de la pauză se păstrează (23-18), iar la jumătatea reprizei Minaur înregistrează un avans de 9 goluri (min. 45, 27-18). Oaspetele sunt în corzi, complet debusolate – nu își revin nici după time-out-ul cerut de antrenorul Alin Oprescu. Cu 10 minute înaintea finalului Minaur conducea cu un categoric 31-21. E repriza lui Spugnini Santome, Vukajlovic, Pavlovic, Cazanga și Gomes Da Costa. Meciul se încheie cu un scor care scutește de orice comentarii: 37-27.

 

Pentru Minaur au înscris 12 jucătoare: Borș (5 goluri), Vukajlovic, Kerekes, Lundback și Cazanga (câte 4 goluri), Spugnini Santome, Pavlovic și Popescu (câte 3 goluri), Țîrle, Gomes Da Costa și Ianăși (câte 2 goluri), Terciu (1 gol). De la oaspete s-au remarcat Tatar (6 goluri) și Isic (5 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 8 în clasamentul ligii naționale. Băimărencele joacă următorul meci în 20 martie (miercuri), în deplasare, cu Dunărea Brăila (locul 4).

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here