AU CÂȘTIGAT – Campioana Știința se impune categoric la Baia Mare în partida cu Petroșani

0
257

DIVIZIA NAȚIONALĂ RUGBY. Sâmbătă, 14 mai 2022, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 4-a a Diviziei Naționale la rugby, campioana României, CSM Știința Baia Mare a câștigat, cu 54-15 (33-5), partida cu Știința Petroșani. Meciul, arbitrat la centru de Nicolae Frățilă din Focșani, a opus echipele de pe locurile 1 vs. 4 (sigur, clasamentul este în acest moment unul irelevant, oaspeții jucând până acum 3 meciuri cu echipe care provin din liga secundă, ca și ea).

 

Antrenorul Eugen Apjok a început partida cu următorul 15: Kefentse Mahlo, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, Alexandru Bucur (cpt.), Adrian Apostol, Alexandru Mureșan, Alexandru Țiglă, James Scott, Mădălin Țală, Luis Mansilla, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Silviu Grădinaru, Aleksandre Kalmakhelidze, Jeremy Skelton.

 

Meciul a fost o descătușare a forței ofensive a campioanei, care atacă această ediție a campionatului cu un lot cu multe noutăți, care mai au nevoie de timp pentru a-și forma relațiile de joc. Partida cu Știința Petroșani (echipă care are doar 4 stranieri – puțini pentru echipele de primă ligă -, sud-africanii Jody Rose și Morrison Randall Anthony, neozeelandezul Jack Umaga Siaki și tonganul Moala Viliami Tu’akalau – despre ultimul clubul din Petroșani e convins că e neozeelandez) a fost una disproporționată, dominată de băimărenii la toate capitolele (nu doar la cele tehnice) – la eseuri: 8-3 (băimărenii au transformat 7, oaspeții niciunul), iar grămada a semănat cu confruntarea dintre David și Goliat (și datorită faptului că greutatea campioanei a fost de 894 kg față de… 667 kg a oaspeților).

 

Toate punctele partidei au fost marcate din eseuri și transformări ale acestora. Pentru băimăreni au punctat: Adrian Țală (4 eseuri), Mihai Lămboiu (2 eseuri), Adrian Apostol și Jeremiah Skelton (câte un eseu), Mihai Mureșan (7 transformări). De la oaspeți au punctat Viliami Moala, Marius Iștoc și Ciprian Straja (câte un eseu).

 

Meciul băimărenilor din etapa următoare, a 5-a, în deplasare, cu RC Gura Humorului (o altă echipă provenită din divizia secundă, după comasarea acesteia cu Liga națională) a fost amânat în 11 iunie, așa că următorul meci al campioanei este cel din etapa a 6-a, în 29 mai, tot pe teren propriu, pe Arena Zimbrilor, cu CSM Bucovina Suceava, urmat de cel din etapa a 7-a, din 4 iunie, în deplasare cu CSU Alba Iulia.

 

* Foto: @Paul Ursachi via FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here