CRONICĂ DE MECI – Progresul Șomcuta Mare câștigă la Sighetu Marmației și rămâne în Liga a III-a: visele sighetenilor, spulberate după un dublu 1-3

0
684

BARAJ LIGA A III-A. Duminică, 23 mai 2021, pe Stadionul Municipal Solovan din Sighetu Marmației, s-a disputat meciul retur al barajului pentru menținerea/promovarea în Liga a III-a, gazdele, CSM Sighetu Marmației (câștigătoarea Ligii a IV-a Maramureș), întâlnind CS Progresul Șomcuta Mare (echipă clasată pe loc retrogradabil, 9, în Seria a 10-a a Ligii a III-a).

 

Scor final: CSM Sighetu Marmației – Progresul Șomcuta Mare 1-3 (0-0). Scor general: 2-6. Progresul Șomcuta Mare rămâne în Liga a III-a, CSM Sighetu Marmației rămâne în Liga a IV-a. Să vedem cum au decurs ostilitățile.

 

Meciul, arbitrat la centru de târgumureșeanul Claudiu Ștef (asistenți George Suciu din Câmpia Turzii și Antal Csaba din Cluj-Napoca) a pornit pentru sigheteni de la un handicap greu de surmontat: 3-1, scor cu care s-a încheiat meciul tur, de la Șomcuta Mare. Antrenorul Dănuț Sabou (Progresul Șomcuta Mare) a început partida în formula: Roșiianu – Pașca, Simion, Revesz, Lang – Bud, Pârnău, Balmoș (cpt.), Tutuța – Bușică – Bîrle.

 

La pauză, același rezultat ca la începutul meciului, 0-0, scor care avea să se mențină până în min. 72, când șomcutenii preiau conducerea (marcator: Tudor Balmoș, din lovitură de la 11 metri) și risipesc orice speranță privind echipa care va activa sezonul viitor în Liga a III-a.

 

În pofida acestui fapt, ce a urmat în ultimele 20 de minute rămâne în nota unui meci atipic, nebunesc, cu 4 goluri marcate. Elevii lui Romulus Buia egalează după doar 3 minute (tot dintr-o lovitură de pedeapsă acordată de centralul Ștef, a transformat Nicolae Racz), dar finalul este favorabil (în privința situațiilor concretizate) oaspeților, care mai marchează de două ori, în minutele 88 (prin Mark Pârnău) și 90+2 (prin Pavel Nemeș), la fluierul de final tabela indicând același rezultat ca și în meciul tur: 3-1 pentru echipa de Liga a III-a.

 

CSM Sighetu Marmației – CS Progresul Șomcuta Mare: 1-3 (0-0), au marcat Nicolae Racz (min. 75 – penalty) / Tudor Balmoș (min. 72 – penalty), Mark Pârnău (min. 88), Pavel Nemeș (min. 90+2). Scor general: 2-6.

 

* Foto: @ Ioan Marchiș

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here