ANTREPRENORIAT – Câte femei sunt asociat sau acționar în firmele din județ și la ce capitol este Maramureșul lider național

0
710

ANALIZĂ 2MNEWS. La 31 ianuarie 2024, în economia din Maramureș erau înregistrate ca fiind active 24.765 de persoane juridice (firme) – locul 16 la nivel național în privința aceasta. Aceste firme au 32.992 de asociați/acționari, din care 35,45% (numeric: 11.696) sunt femei. Din punct de vedere al criteriului procentual, Maramureșul ocupă abia locul 34 din 42 de județe + București într-un clasament național al ponderii femeilor care dețin total sau parțial firme active economic (numeric, județul este pe locul 18).

 

În oglindă este însă situația în clasamentul național al titularilor/membrilor în formele asociative mici din economie, respectiv în PFA (Persoană Fizică Autorizată), II (Întreprindere Individuală) sau IF (Întreprindere Familială). În Maramureș, la 31 ianuarie 2024 erau active 13.937 de astfel de mici entități juridico-economice. În acestea erau titulari/membri 15.766 de persoane, din care 7.110 erau femei. Procentual, reprezentarea femeilor în micile entități juridico-economice active în Maramureș este de 45,10%, ceea ce clasează județul pe locul 1 la nivel național.

 

* Foto generică: @Kris Anderson

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here