TRANZACȚIE-RECORD – Baia Mare Shopping Park și Shopping Park Sighetu Marmației, parte dintr-o tranzacție de 219 milioane de euro: au fost vândute grupului britanic M Core

0
5498

PIAȚA IMOBILIARĂ DE RETAIL. Centrele comerciale de tip strip-mall Baia Mare Shopping Park și Shopping Park Sighetu Marmației au fost vândute de proprietar (managerul de fonduri Mitiska REIM, deținut de milionarul belgian Luc Geuten și Axel Despriet), împreună cu alte 23 de parcuri de retail din România, grupului imobiliar britanic M Core. Tranzacția este una record pentru piața imobiliară de retail din România: 219 milioane de euro, sumă care reprezintă și un record în 2023 chiar și pentru tranzacțiile imobiliare din Europa Centrală și de Est.

 

Baia Mare Shopping Park, construit pe terenul fostei fabrici Mobam și inaugurat la 16 noiembrie 2021, este  localizat pe Bulevardul Unirii nr. 21, are o suprafață comercială de 18.000 mp și găzduiește retailerii Superzoo, DM, Sinsay, Kik, Sportisimo, Jysk, Pepco, Xpress, C&A, Numero Uno, Tedi, având ca ancore Kaufland și Lidl.

 

Shopping Park Sighetu Marmației, inaugurat în 2010 și achiziționat în iunie 2017 de Mitiska REIM de la Apha Bank, este localizat pe strada Bogdan Vodă nr. 164, are o suprafață comercială de 8.500 mp și găzduiește retailerii Altex, Deichmann, Kik, Pepco, Sportisimo, Takko, având ca ancoră Kaufland.

 

Cele 25 de parcuri de retail din România cumpărate de M Core sunt situate în 24 de orașe: Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brăila, București (2), Buzău, Caransebeș, Câmpina, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Iași, Medgidia, Mediaș, Mioveni, Odorheiu Secuiesc, Pașcani, Ploiesti, Reșița, Sighetu Marmației, Slatina, Slobozia, Târgu Mureș și Tulcea. Împreună au o suprafață închiriabilă/comercială de circa 132.000 mp.

 

Grupul M Core, care deține active imobiliare în valoare de peste 6 miliarde de euro (în Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia și, de acum, România) și care a devenit unul dintre cei mai semnificativi proprietari de pe piața de retail din România, este controlat de magnatul imobiliar britanic Caspar MacDonald-Hall (73 de ani), administrarea sa fiind făcută de Sebastian Sam MacDonald-Hall (42 de ani, fiul lui Caspar MacDonald-Hall – este un cunoscut DJ britanic, sub numele de scenă Sebastian MDH, care cântă cu trupa Housekeeping) și James Fife.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here